Speedwayligaen tiltrækker nye hold

Yderligere to hold har ønsket at komme med i næste års speedwayliga, men foreløbig må de vente. Økonomien rækker endnu ikke til ti hold.

Efter at have været næsten død og begravet kom den danske speedwayliga stærkt igen i 2007. Kravene for at være med blev lempet, og ligaen gik fra fire til de otte hold, der i årets løb har dystet om DM-titlen.

Og ifølge formanden for speedwaydivisionen i Dansk Motor Union, Niels Munk Nielsen, er overbevist om, at der er otte hold med igen næste år.

- Jeg har i hvert fald ikke hørt om hold, der ikke vil være med endnu. Og skulle der været en enkelt klub, der melder fra, så er der to andre klubber, der har sagt, at de gerne vil være med, siger formanden, der imidlertid ikke kan forestille sig at udvide ligaen til eksempelvis ti hold.

- Der er bred enighed om, at der ikke er basis for ti hold. Vi skal være helt sikre på, at økonomien kan holde, og derfor går der mindst tre-fire år, før en udvidelse kan komme på tale. Til gengæld indfører vi op- og nedrykning fra den kommende sæson, så der er en mulighed for at kvalificere sig for de klubber, der måtte have mod på det, siger Niels Munk Nielsen.

/ritzau/