Spanske hold kan se frem til videoteknologi i 2018

Ifølge præsidenten for de professionelle fodboldligaer i Spanien er videoassistance klar om halvandet år.

Football Soccer - Betis v Barc
Lionel Messi og FC Barcelona blev snydt for et mål i udekampen mod Real Betis, men fra sommeren 2018 burde den slags episoder blive elimineret. Reuters/Jon Nazca Fold sammen
Læs mere

Madrid. Da FC Barcelona i weekenden måtte nøjes med 1-1 ude mod Real Betis, blev det spanske mesterhold snydt for et soleklart mål. Kampens dommere overså, at bolden var omkring en halv meter over stregen i Betis-målet.

Episoden førte til heftig debat omkring den manglende mållinjeteknologi i spansk fodbold, som man ellers har indført i eksempelvis Premier League.

Ifølge præsidenten for de professionelle fodboldligaer i Spanien, Javier Tebas, er løsningen på vej, men det bliver først om halvandet år.

- Vi har altid forsvaret brugen af teknologi i fodbold, og i dette tilfælde mener vi, at videoteknologi er det bedste alternativ, siger Tebas ifølge NTB.

- Vi er allerede i gang med at teste det. Jeg tror, det er klar til at tage i brug i begyndelsen af juli 2018.

Dermed vil det fortsat være et dommerskøn, om bolden er inde eller ej i resten af indeværende sæson samt i næste sæson.

Når videoteknologien indføres, vil dommerne kunne få hjælp fra de mange kameravinkler ved målet, som man også kender det fra ishockey.

I England benytter man mållinjeteknologien "Hawk-Eye", som er en computer, der kan beregne, om bolden er over målstregen.

Men den teknologi er for dyr i forhold til, hvor ofte man har brug for den, vurderer Javier Tebas. Han mener sagtens, at brugen af video kan anvendes i stedet for mållinjeteknologien.

Men indtil sommeren 2018 må de spanske klubber altså blot håbe, at dommerne har et skarpere syn, end det Alejandro Hernandez Hernandez og hans linjedommere viste i kampen mellem Betis og Barcelona.

/ritzau/