Spanske fodboldkvinder gør klar til lang ligastrejke

Spillerne i Primera Division vil være fuldtidsproffer og er klar til tidsubestemt strejke fra 16. november.

I foråret var 60.000 tilskuere på plads til et opgør mellem Atletico Madrid og FC Barcelona i Spaniens bedste fodboldrække for kvinder. Gabriel Bouys/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Spillerne i den bedste spanske fodboldrække for kvinder gør klar til en tidsubestemt strejke i jagten på fuldtidsprofessionalisme og bedre vilkår.

Mandag endte endnu et møde mellem Den Spanske Spillerforeningen (AFE) og klubbernes repræsentant, ACFF, uden en aftale på trods af støtte fra en uvildig mægler. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Derfor vil spillerne fra 16. november gå i strejke på ubestemt tid, lyder det fra AFE.

I sidste uge lød det, at spillerne allerede fra den kommende weekend ville strejke i to spillerunder, men det er altså udskudt til den anden side af kvindernes kommende landskampspause, til gengæld er strejken uden slutdato.

AFE understreger, at strejken kun vil gælde ligakampe, og derfor får den ikke indflydelse på landskampe og europæiske klubkampe.

AFE havde ved mandagens forhandlinger sænket kravet til en årlig minimumløn fra 20.000 euro til 16.000 euro, men til spillerforeningens ærgrelse er klubberne ikke med på forslaget, siger AFE-præsident Maria José Lopez.

»Vi har forhandlet i 13 måneder, og klubberne står fast på deres holdning. Spillerne har udvist uendelig tålmodighed og kun forlangt minimumsvilkår,« siger hun.

En del af tvisten er, at spillerne kræver at spille fodbold på fuldtid, mens klubberne kun vil indgå deltidskontrakter.

»Vi er 100 procent fodboldspillere. Det er vi alle timer. Når vi går tidligt i seng, fordi vi skal op at træne. Også i forhold til den mad, vi spiser. Vi står også til rådighed for klubberne, når de skal promovere sig,« sagde Atletico Madrid-målmand Ainhoa Tirapu i sidste uge.

Spansk kvindefodbold gjorde sig i foråret bemærket, da mere end 60.000 tilskuere var til stede på tribunerne, da Atlético Madrid mødte FC Barcelona. Det var det største fremmøde nogensinde til en klubkamp på kvindesiden.

/ritzau/dpa