Spansk-ukrainsk finale i Europa League

Dnipro Dnipropetrovsk har for første gang nogensinde kvalificeret sig til en europæisk finale. Modstanderen bliver spanske Sevilla. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to italienske hold Fiorentina og SCC Napoli er begge ude af årets Europa League, efter de blev slået ud af henholdsvis spanske Sevilla og ukrainske Dnipro Dnipropetrovsk.

SCC Napoli var tvunget frem på banen. Efter 1-1 på hjemmebane i sidste uge var de nødt til at score et mål i returopgøret torsdag aften mod Dnipro Dnipropetrovsk.

Som forventet spillede Napoli derfor offensiv fodbold, mens Dnipro Dnipropetrovsk prøvede at holde 0-0, som ville sende dem videre til finalen. I første halvleg havde de dog svært ved at holde Napoli fra chancer. Især Gonzalo Higuain kom frem til store chancer, men den tidligere Real Madrid angriber missede gang på gang. Noget som han senere må ærgre sig over.

For i stedet var det Dnipro Dnipropetrovsk, der åbnede op for målscoringen. 13 minutter inde i anden halvleg kom Yevhen Seleznyov først på bolden efter et indlæg, og dermed kunne han bringe russerne på finalekurs.

Napoli kunne med en scoring stadig fremtvinge forlænget spilletid, men på trods af offensive indskiftninger formåede de ikke det, som FC København har gjort i denne sæson. At vinde over Dnipro Dnipropetrovsk. Dermed kunne det ukrainske hold for første gang nogensinde spille sig i en europæisk finale.

I den anden semfinale tog Fiorentina i mod Sevilla. Det spanske tophold vandt det første opgør 3-0 og var nærmest videre til finalen. Og hvis der overhovedet havde været noget spænding om det samlede udfald, knuste Carlos Bacca det efter 22 minutter.

Inden pausen havde også Daniel Corrico scoret for Sevilla. I anden halvleg pakkede Sevilla sig ned, og det gav Fiorentina nogle store chancer. Men de kunne ikke forhindre den samlede ydmygelse på 5-0.

De forsvarende mestre fra Sevilla har dermed kvalificeret sig til Europa League-finalen for fjerde gang på 10 år. Dnipro Dnipropetrovsk og Sevilla mødes i finalen den 27. maj på Polens nationalstadion i Warszawa.