Spansk stjerne stopper på landsholdet efter VM-fiasko

Xabi Alonso - her sammen med landstræner Vicente Del Bosque - stopper på det spanske landshold efter Spaniens skuffende VM. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Xabi Alonso har spillet sin sidste kamp på det spanske landshold. Real Madrids midtbanestrateg har taget beslutningen om ikke længere at stå til rådighed for Vicente del Bosque eller andre, der eventuelt overtager La Roja.

Alonsos stop kommer i kølvandet på et VM, hvor de forsvarende verdens- og europamestre slet ikke kunne leve op til de forventninger, der naturligt var efter tre slutrundesejre i træk. Den spanske avis Marca afslørede afskeden allerede lørdag morgen, og senere på dagen meldte Xabi Alonso det så selv officielt ud på et pressemøde.

Den 32-årige Real Madrid-dynamo gav allerede et hint om stoppet efter nederlaget til Chile, der betød definitivt farvel til VM for Spanien.

- Når jeg snakker om manglende sult, taler jeg ikke om engagement eller sammenhold i truppen, men mere at vi i løbet af vores kampe ikke kunne levere den konkurrencemæssige intensitet, som du har brug for i disse slutrunder. Denne følelse har alle de kolleger, jeg har talt med. Vi har ikke været på rette niveau, og vi har manglet den sidste spænding, sagde Alonso.

Han kan nå op på 114 landskampe, hvis Vicente del Bosque finder plads til ham i Spaniens sidste kamp ved VM mod Australien. Indtil videre er det blevet til 16 mål for Alonso i den spanske dragt.