Spansk stjerne skaber debat med strittende langfinger

Flere spaniere har bidt mærke i, at catalonieren Gerard Pique viste langfingeren under Spaniens nationalhymne.

Gerard Pique er blevet genstand for kritik, efter at han strittede med langfingeren, da Spaniens nationalmelodi blev afspillet før tirsdagens opgør mod Kroatien ved EM. Reuters/Michael Dalder
Læs mere
Fold sammen

Paris. Den spanske landsholdsstjerne Gerard Pique er endnu en gang blevet et stort debatemne i Spanien.

I forbindelse med tirsdagens opgør mod Kroatien ved fodbold-EM beskyldes FC Barcelona-stjernen for at stritte med langfingeren, da tv-kameraet panorerede forbi ham under afspilningen af den spanske nationalhymne.

Den strittende langfinger, der kan tolkes som et skråt op-tegn, har fået ekstra meget opmærksomhed i spanske medier, da Gerard Pique længe har været en fortaler for catalansk uafhængighed af Spanien.

Den 29-årige Barcelona-stjerne afviser, at beskyldningerne har noget som helst på sig.

- Jeg krydsede mine fingre under nationalsangen.

- Vi bør holde op med at lede efter kontroverser på steder, hvor der ikke er nogen, og forsøge at vinde EM sammen, fortæller Pique på Twitter.

Spaniens landstræner, Vicente del Bosque, var synlig irriteret, da han blev spurgt til episoden efter tirsdagens opgør mod Kroatien, der endte med et spansk 1-2-nederlag efter en sen kroatisk scoring.

- Jeg er her for at tale om fodbold, sagde han.

Nederlaget til Kroatien betød, at Spanien måtte afgive førstepladsen i gruppe D til kroaterne. Spanien møder på mandag Italien i ottendedelsfinalen ved EM.

/ritzau/AFP