Spansk skatteregel kan sende Krohn-Dehli væk fra Celta

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny spansk skatteregel gør det svært for Celta Vigo at holde på deres danske elegantier Michael Krohn-Dehli.

Med kontraktudløb i Celta Vigo til sommer er Michael Krohn-Dehlis fodboldfremtid usikker. Flere andre spanske La Liga-klubber skulle have snøren ude efter ham, ligesom der også er blevet spekuleret i, at FC København vil forsøge at hente landsholdsspilleren.

Men Celta Vigo har endnu ikke opgivet at holde på danskeren, men nye skatteregler gør det svært for klubben at betale hans løn. Det skriver det spanske medie La Voz de Galicia.

De fortæller, at udenlandske sportsudøvere i Spanien indtil nu har levet med en skatteprocent på blot 24 procent. Det bliver der dog ændret på i 2015, hvor skatten stiger til 47 procent.

Der bliver dog et smuthul, så hvis man tjener mindre end 600.000 euro eller ca. 4,5 millioner kroner om året, så forbliver procenten på 24.

Problemet her er så, at Krohn-Dehli ifølge avisen forventes at forlange mere end netop det beløb i løn. Og med den forhøjede skatteprocent, så vil klubben være tvunget til at skulle give ham meget mere i løn, hvis han skal have udbetalt det beløb, som han ønsker. Mediet kommer ikke ind på nogen præcis løn, som Krohn-Dehli skulle ønske, men det skulle blive et problem for klubben at matche lønnen.

Michael Krohn-Dehli kan fra 1. januar frit forhandle med andre klubber om et sommerskifte, hvis ikke det lykkes for Celta Vigo at finde et kompromis med danskeren henover juleperioden.