Spansk outsider meldes klar til Tour de France

Rodriquez, til venstre, meldes klar til at køre Tour de France. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et forår plaget af styrt er den spanske stjernerytter Joaquim Rodriguez ved at være klar igen. Han skal køre Tour de France for sit hold Katusha, men det bliver ikke i den vanlige rolle.  

Normalt vil Joaquim Rodriguez regnes som outsider til klassementet, men i dette års Tour har hans hold andre planer for ham. Efter at han udgik af Giro d'Italia efter et styrt, er Vuelta a Espana nu det næste store mål, hvorfor Rodriguez ikke kører med høj risiko i verdens største etapeløb.

- Vi vil ikke have ham til at tage nogen chancer. Hvis han taber 20 minutter på de tidlige etaper, så meget desto bedre, for så vil han have mere rum til at manøvrere, og det vil være nemmere for ham at tage en etapesejr, siger sportsdirektør for Katusha, Dimitri Konyshev.

Under Giro d'Italia brækkede den lille spanier tre ribben og en finger, og holdet måtte derfor ændre på sæsonens mål. De mener nemlig, at pausen til Vueltaen ville blive for lang, og derfor kører Rodriguez med i Tour de France for at gå efter etapesejre.