Spansk ligaforbund appellerer ny El Clasico-dato

Den udsatte kamp mellem FC Barcelona og Real Madrid bør spilles 4. december, mener ligaforbund.

Lionel Messi og Sergio Ramos kan se frem til at stå over for hinanden igen 18. december. (Arkivfoto) Curto De La Torre/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det Spanske Ligaforbund (LFP) appellerer Det Spanske Fodboldforbunds (RFEF) beslutning om, at det udsatte opgør mellem FC Barcelona og Real Madrid skal spilles 18. december.

Det skriver LFP på sin hjemmeside.

LFP mener, at kampen - også kendt som El Clasico - bør blive spillet 4. december. Argumentet er, at en udsat kamp skal spilles på den første ledige reservedato, og det er 4. december.

Turneringskomitéen i RFEF fastlagde onsdag den nye dato til at være 18. december.

Kampen skulle egentlig være afviklet på lørdag klokken 13, men grundet den anspændte politiske situation i Catalonien er opgøret af sikkerhedsmæssige årsager blevet udskudt.

Allerede tidligere på ugen kunne spanske medier berette, at begge klubber havde udpeget 18. december som den optimale spilledato, og klubberne fik altså deres vilje.

LFP har dog hele tiden holdt på, at 4. december ville være mest passende.

Flytningen til 18. december - som er en onsdag - kan få et økonomisk efterspil, da spilletidspunktet ikke er lige så attraktivt for tv-rettighedshaverne.

Det skyldes blandt andet, at man ved at spille El Clasico på en onsdag får en aftenkamp i Spanien, og det harmonerer dårligt med ønsket om en kamp tidligere på dagen af hensyn til det lukrative asiatiske tv-marked.

/ritzau/