Spansk dominans i The Open

Tiger Woods kom på stroppetur og får svært ved at vinde sit hattrick i British Open. Feltets eneste to spaniere holdt privat fest i toppen, mens danske Bjørn og Hansen fortsat er med i finalen.

Sveriges Johan Edfors omfavner spanske Sergio Garcia på den 18. green, efter de har færdiggjort 2. runde af British Open i golf i Carnoustie, Skotland. Garcia er godt på vej mod sin første major-titel. Foto: David Moir/Reuters Fold sammen
Læs mere

Sergio Garcia flækkede i verdens bredeste grin midt på 18. green, da han endelig havde reddet sig helskindet i klubhuset efter en hård anden runde i British Open på Carnoustie-banen. Den lille spanier havde spillet middelmådigt hele dagen, men hans store golfhjerte og smittende humør havde bragt ham hjem i god behold og to slags føring.

Præcis i samme sekund sendte verdens ottende vidunder Tiger Woods sit første teeslag af sted mindre end 50 meter fra Garcia. Han havde stadig en fuld runde at se frem til, og det skulle blive meget slemt. Bolden sejlede mod venstre. Og den sejlede og sejlede ude af kontrol og plumpede til bunds i åen, der løber langs fairway på hul 1. Ironien var nærmest tommetyk, da Garcia gik forbi bagom ryggen på Tiger med et om muligt endnu bredere grin midt i ansigtet, mens verdensranglistens duks med ludende gang og ørerne nede mellem skuldrene skulle den tunge tur ud på 18 huller i hård vind. Modvind skulle det vise sig.

Sergio Garcia viste sig hurtigt at have nerverne til at holde ved den føring, han byggede op på førstedagen af The Open. Spillet fra tee til green var langt fra lige så flydende som dagen før, og navleputteren hjalp ham heller ikke til at sænke alle sine putts. I stedet var det hårdt arbejde og fantastiske bunkerslag på afgørende huller som 1 og 18 der holdt sammen på den 27-årige spaniers score, som forblev på seks under par.

Carnoustie viste også tænder på en helt anden måde i går. Ikke som i British Open for otte år siden, hvor spillerne blev til grin, men nok til at antallet af runder i 60erne kunne tælles på en enkelt hånd trods solskin og moderat vind dagen lang.

Tiger i åen
En af dagens store vindere var »mekanikeren« Miguel Angel Jiménez, som er den eneste anden spanske deltager, da Olazabal måtte trække sig med en skade inden start. Manden med den røde hestehale og tyk cigar lagde også nye alen til sin popularitet, da han i påtaget arrigskab smed sit jern og sin kasket hårdt ned i græsset, da hans bold ikke gik direkte i hul på det uhyggeligt svære 226 meter lange hul 16. Men den efterfølgende birdie grundlagde hans klatretur på leaderboardet, hvor kun koreaneren KJ Choi formåede at presse sig ind i den spanske sandwich to slag efter Garcia.

Typisk for Tiger Woods så lykkedes det faktisk verdensranglistens nummer et at samle en hæderlig runde sammen, selvom han var i voldsomt mentalt og spillemæssigt uvejr dagen igennem. Han samlede et par birdies op i ny og næ og sluttede dagen med en runde i tre over par og ligger i yderkanten af top 25. Så selvom de britiske bookmakere for første gang i et år har Garcia som højere favorit end Tiger, så kan man ikke tillade sig at afskrive en mand som Tiger Woods inden finalen.

Thomas Bjørn og Anders Hansen er begge inde i turneringen, men med samlede scorer i plus tre, skal de ikke stirre sig blinde på mesterskabstrofæet.

»En slutplacering i top 20 er det mål, jeg nu sætter mig,« siger Thomas Bjørn, mens Anders Hansen fortsat håber på lidt mere: »Jeg er her primært for at lære at spille på disse linksbaner, men så længe jeg er med, så går jeg da efter toppen,« siger Anders Hansen.