Spanier triumferer på Dauphines første bjergetape

Spanieren Jesús Herrada (Movistar) vandt 2. etape af cykelløbet Critérium du Dauphiné.

Jesús Herrada distancerede de nærmeste med to sekunder i finalen (arkivfoto). Scanpix/Fabrice Coffrini
Læs mere
Fold sammen

Spanieren Jesús Herrada (Movistar) var bedst, da rytterne på 2. etape af cykelløbet Critérium du Dauphiné mødte den første bjergetape.

25-årige Herrada spurtede sig til sejren på det afsluttende bjerg, hvor et forholdsvis stort felt af favoritter var med i finalen.

Han henviste franske Tony Gallopin (Lotto Soudal) til andenpladsen to sekunder efter. Briten Chris Froome (Sky) kom ind i samme tid på en ottendeplads, og dermed hentede han en smule ind på løbets førende i den samlede stilling, Alberto Contador (Tinkoff).

Spanieren fører med seks sekunder ned til australieren Richie Porte på andenpladsen, mens Froome på tredjepladsen nu er ni sekunder efter.

På tirsdagens etape slap et udbrud afsted, og det havde stadig mere end fire minutters forspring, da løbet gik ind til de sidste 30 kilometer.

Siden blev det opløst af Alexis Gougeard (Ag2r), der gik solo, men han måtte senere se sig opslugt, da det gik opad i finalen.

Her forsøgte flere sig på skift, og en fronttrio med blandt andre Gallopin så ud til at skulle afgøre etapen imellem sig, da etapen gik ind til de sidste to kilometer.

Men de mange angreb nede bagfra medvirkede altså i stedet til, at der var stort set samling på favoritfeltet, da den opadgående opløbsstrækning kom til syne.

/ritzau/