Spaniens landstræner maner til ro efter choknederlag

Vicente del Bosque opfordrer sine EM-spillere til at holde roen efter 0-1 mod Georgien i generalprøven.

Landstræner Vicente del Bosque maner til ro efter Spaniens choknederlag til Georgien. Reuters/Leonhard Foeger Fold sammen
Læs mere

Det skulle have været en generalprøve i opvisningsstil. Men i stedet for en storsejr tabte Spanien ansigt i 0-1-mavepusteren mod Georgien tirsdag aften.

De forsvarende fodboldeuropamestres landstræner, Vicente del Bosque, opfordrer efter choknederlaget sine tropper - og omverdenen - til at holde roen.

- Vi må acceptere det og løfte os selv frem mod de kommende opgaver.

- Resultatet bør på ingen måde få os til at gå EM i møde med frygt i sjælen, siger Vicente del Bosque ifølge AFP.

Han havde til kampen mod Georgien udtaget et på papiret stærkere hold end i de komfortable sejre over Bosnien og Sydkorea.

Spanien dominerede da også stort mod Georgien, men manglende offensiv gennemslagskraft og blev ramt hårdt af et georgisk kontraangreb.

- Vi ville gerne bygge på vores selvtillid og skabe en god atmosfære, men sådan skulle det ikke være, og det har været en skuffelse, siger Spaniens landstræner.

- Vi spillede ikke frygteligt dårligt, fordi de scorede et mål på kontra.

- Vi var ikke i stand til at nedbryde en godt organiseret defensiv og manglede noget på den sidste tredjedel.

Vicente del Bosque mener dog ikke, at Georgiens ekstremt defensive udgangspunkt er en recept til efterfølgelse af Tjekkiet, Kroatien og Tyrkiet, som er de øvrige hold i Spaniens EM-gruppe. Spanien ønsker nemlig at dominere kampene stort.

- Jeg vil gerne have os til altid at spille på modstanderens banehalvdel. Forhåbentlig bliver det i alle tre kampe sådan, siger Vicente del Bosque.

Og hvad er det nu, man siger om en dårlig generalprøve?

/ritzau/