Spalvis klar til at forlænge kontrakten med AaB

Lukas Spalvis scorede to mål mod Brøndby. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han blev i fjor hentet til AaB på en lærlingekontrakt.

Men mon ikke den 19-årige litauiske angriber Lukas Spalvis snart bliver tilbudt en mere lukrativ månedsløn?

Da AaB søndag aften cementerede sin førsteplads i Superligaen med en sejr på 2-0 over Brøndby, scorede han ligesom i sidste uges vundne kamp mod FC Midtjylland igen to gange:

Først på hovedstød efter glimrende forarbejde af Kasper Kusk og dernæst tæt inde foran mål på et stående skud efter hjørnespark.

- Jeg er sikker på, at min agent og AaBs ledelse nok skal finde ud af noget, sagde Lukas Spalvis og tilføjede:

- Jeg stortrives i AaB og vil gerne blive her, når min kontrakt udløber næste sommer.

Hans to fuldtræffere faldt mellem det 33. og 37. minut. Men forinden havde han faktisk overvejet at bede AaB-træner Kent Nielsen om at udskifte ham.

- Der var ikke gået mere end fem minutter af kampen før jeg fik pokkers ondt i ryggen. Jeg ved ikke, hvorfor smerterne opstod. Men lige nu har jeg så store problemer, at jeg har svært ved at forestille mig, at jeg spiller på onsdag (mod Viborg, red.), sagde Lukas Spalvis, der efter kampen blev rost til skyerne af Kent Nielsen.

- Kamp efter kamp bliver han bedre og bedre. Jeg er imponeret over, at han så hurtigt har vænnet sig til det hurtige Superliga-tempo. Lukas er en fornuftig fyr, der ikke lader træerne vokse ind i himlen. Han ved, at der skal hårdt arbejde til, hvis succesen skal fortsætte, sagde Kent Nielsen.

Ingen i AaB-lejren ønskede efter sejren over Brøndby at garantere guld.

- Der er stadig lang vej. Vi tager én kamp ad gangen. Da vi blev mestre i 2008, tog vi heller intet for givet, før titlen var i hus. Det håber og tror jeg, at vi tager ved lære af, sagde anfører Thomas Augustinussen, der var med fra start i stedet for karantæneramte Rasmus Würtz.

Brøndby-træner Thomas Frank kan dog ikke forestille sig andet, end at AaB snupper førstepladsen.

- De har helt klart været det bedst spillende hold i Superligaen i denne sæson, sagde Thomas Frank og blev bakket op i sit synspunkt af Brøndbys sportsdirektør, Per Rud:

- Jeg tager hatten af for AaB. De spiller meget seværdigt fodbold. I kampen mod os var de 100 gram bedre over hele linjen, sagde han.