Sortes NFL-protest mod ulighed og politivold fortsætter

Premiererunden i årets NFL slog fast, at protesten mod racemæssig ulighed i samfundet stadig lever.

Oakland Raiders' runningback Marshawn Lynch er blandt de spillere, som bliver siddende under afspilningen af nationalmelodien. Scanpix/Kirby Lee/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For godt et år siden indledte den daværende San Francisco 49'ers-quarterback Colin Kaepernick en protest i NFL, som vakte stor debat i USA.

Den sorte spiller blev siddende under afspilningen af nationalmelodien før kampene i protest mod racemæssig ulighed og overdreven politivold mod sorte.

Flere spillere i ligaen fulgte stille og roligt trop i protesten. Kaepernick, der tidligere havde ført sit hold til Super Bowl, gled dog længere og længere ud i glemslen spillemæssigt.

Han blev løst fra sin kontrakt efter sidste sæson og har ikke fundet en ny klub til denne sæson. Nogle mener, han bliver straffet for at starte protesten.

Men selv uden Colin Kaepernick lever protesten videre. Det har man set i optaktskampene til NFL-sæsonen. Første runde søndag slog fast, at hans initiativ ikke er forsvundet med ham.

I Detroit marcherede 50 medlemmer af en protestgruppe hen til stadion inden Detroit Lions' kamp. Spillere som tilbagevendte Marshawn Lynch (Oakland Raiders) og Michael Bennett (Seattle Seahawks) blev siddende på bænken under nationalmelodien.

Bennett blev for nylig anholdt i Las Vegas. Han udsendte en meddelelse efterfølgende, hvor han berettede om en unødigt brutal opførsel fra politiet.

Episoden kastede ny opmærksomhed på Kaepernicks protest. Flere spillere stemte i protestkoret under nationalmelodien.

Nogle blev siddende på bænken, andre satte sig på et knæ, som Kaepernick også gjorde flere gange sidste år. Nogle hævede en knytnæve i vejret, mens atter andre blot stillede sig ved de protesterende for at bakke op.

Med andre ord står det klart, at protesten og debatten vil fortsætte i denne sæson.

/ritzau/