Solskjær efter brast CL-drøm: Tabellen lyver ikke

Manchester Uniteds norske manager mener ikke, at holdet fortjente at ende i top-4 i Premier League.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kommer ikke til at spille i Champions League i næste sæson. Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Når der i næste sæson skal spilles Champions League-fodbold, bliver det uden Manchester United.

Det står klart, efter at den engelske storklub søndag spillede 1-1 med bundproppen Huddersfield i Premier League. Da Chelsea samtidig vandt, har United ikke længere mulighed for at ende i top-4.

Det fortjener Manchester United heller ikke, siger manager Ole Gunnar Solskjær efter søndagens kamp.

- Vi har jagtet de andre og har haft mange muligheder. Ligaen er meget tæt. Når vi har fået muligheder, har vi ikke udnyttet dem. Tabellen lyver ikke, siger nordmanden til BBC.

Søndagens pointdeling med Huddersfield var det seneste i en lang række af sløje resultater for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær.

I de seneste 11 kampe på tværs af alle turneringer er det således kun blevet til to sejre. De seneste fem har budt på tre nederlag og to uafgjorte.

Det startede ellers så godt for Solskjær, der i sine første 17 kampe som United-manager vandt 14, spillede 2 uafgjort og kun tabte en enkelt.

Ligesom United spillede Arsenal også 1-1 søndag. Her var Brighton på besøg på Emirates Stadium.

En sejr havde bragt forskellen mellem Arsenal på femtepladsen og Tottenham på fjerdepladsen ned på et enkelt point. I stedet er der nu tre.

Hvis Arsenal skal overhale lokalrivalerne og tage Champions League-billetten, vil det i sidste spillerunde kræve en Arsenal-sejr og et Tottenham-nederlag. Samtidig skal Arsenal indhente en målforskel på otte.

Derfor retter Arsenal-manager Unai Emery nu sit fokus på Europa League, hvor holdet står med gode muligheder for at spille sig i finalen efter en sejr i den første semifinale mod Valencia på 3-1.

- Vi fortjente at vinde (mod Brighton, red.), men vi vidste, at de var gode defensivt, og de spillede godt.

- Vi kæmper og prøver at vinde hver kamp i Premier League, men alle opgør er svære, og i dag (søndag, red.) var et eksempel på det.

- Vores fokus er nu på Europa League. Her har vi gode muligheder for at lave et vigtigt resultat, og det vil vi forsøge, siger Emery til Sky Sports.

Vinderen af Europa League får en plads i næste sæsons Champions League.

/ritzau/