Solidt forsvar har været FCK's europæiske nøgle

FCK har ikke lukket mål ind på hjemmebane i europæisk fodbold i år. "Perfekt", kalder Robin Olsen defensiven.

Peter Ankersen og Mathias "Zanka" Jørgensen var en del af den FCK-defensiv, der tirsdag aften på ny holdt nullet på hjemmebane i Champions League. Scanpix/Olafur Steinar Gestsson Fold sammen
Læs mere

FC København er inden sidste spillerunde i Champions League garanteret at skulle spille europæiske knockoutkampe efter nytår. Det kan holdet i høj grad takke en solid defensiv for.

I københavnernes tre hjemmekampe er der ikke gået mål ind, mens der kun er gået et enkelt mål ind ude mod henholdsvis Porto og Leicester.

Seneste forsvarssucces kom tirsdag aften, hvor FCK var presset i anden halvleg, men reddede 0-0 mod Porto i Telia Parken.

- Hvis man skal være lidt kæk, så er det ikke noget nyt, at vi ikke lukker mål ind. Vi har været gode, og vi har ikke lukket mål ind på hjemmebane i Champions League. Det kan vi være stolte over, siger forsvarsspilleren Mathias "Zanka" Jørgensen.

Han styrer forsvaret sammen med Erik Johansson, Ludwig Augustinsson og Peter Ankersen foran Robin Olsens mål.

- Vi har bygget et hold og en organisation sammen, som arbejder for og med hinanden. Det er rigtig godt, og det er ikke noget mig, Erik og Robin kan tage al æren for. Det er en holdpræstation, siger "Zanka".

- De bageste fem er som regel de samme, og vi er uden tvivl glade for den måde, vi spiller på, og vi kan være stolt over, at vi fik endnu et clean sheet mod Porto, tilføjer han.

Målmand Robin Olsen mener, at forsvaret rammer et højt niveau hver gang.

- Vi har en stærk defensiv, jeg vil faktisk sige, at den er perfekt. Jeg ved ikke, hvorfor vi næsten ikke giver noget væk. Vi spiller bare godt sammen, og vi har spillet en masse kampe sammen. Så vi kender hinanden godt, siger han.

En enkelt gang kiksede forsvaret mod Porto, og så måtte svenskeren agere redningsmand på stregen ved André Silvas dobbeltchance.

- Han kom fri og skød, og så reddede jeg den med hånden, og bagefter reddede jeg returen med benet og sparkede den så væk, fordi bolden var på vej til hjørnespark.

- Det var tæt på, men det er jo min opgave at være klar, når der sker noget, siger Robin Olsen.

FCK-anfører Thomas Delaney synes, at det viser sjældent set dansk modenhed at kunne holde stærke europæiske modstandere fra mål og store chancer.

- Det er også en egenskab at kunne tage temperaturen på kampen og kunne sige, at vi ikke altid har dagen, hvor vi kan score et eller to mål, og så handler det om at lukke af i stedet. Det er danske hold i Europa generelt ikke gode til.

- Danske hold skal tage det lille resultat frem for at gå efter det store. Det giver trods alt en større chance for succes, siger Delaney.

Heller ikke i de tre hjemmekampe i Champions League-kvalifikationen lukkede FCK mål ind. I Superligaen har FCK holdt buret rent i ti ud af 17 kampe denne sæson.

/ritzau/