Solide kronjyder spolerede Lyngbys comeback

Lyngby fik aldrig det polerede fodboldspil til at glide i SAS Liga-comebacket mod Randers FC, der avancerede yderligere i tabellen med en fortjent 3-0-sejr. Ikke kun regnvejret spillede Lyngby et puds.

Gårsdagens kamp på Lyngby Stadion blev præget af det massive regnvejr, som passerede det østlige Danmark i eftermiddagens løb. Her er det Lyngbys Morten Petersen (tv.) og Randers FCs Bedi Buval, der kæmper mod hinanden og vandmasserne. Foto: Lars Helsinghof Fold sammen
Læs mere

Selvom dette ikke er vejrsiderne, hører det med til helhedsbilledet af omtalte fodboldkamp, at regnen på ubehagelig facon silede ned i nærved alle 90 minutter.

Hvilket obskurt sommerscenarium aldrig kan vendes til en fordel for et hjemmehold som Lyngby, der allerhelst ynder at udøve tekniske lækkerier. Modsat modstanderholder fra Randers FC, som ikke har det fjerneste imod at spille på mere primitive tangenter. Om end Colin Todds udvalgte på ingen måde skal klandres for den præstation, de leverede i går. Randers FC vandt nemlig fortjent med 3-0 på Lyngby Stadion foran 1.631 tilskuere.

Fortjent, fordi kronjyderne udviste stabilitet i begge halvlege, gejst og holdånd. Fortjent, fordi Randers FC umiddelbart har meget mere end det, der skal til for at undgå nedrykningssuppedasen.

Med to sejre i to kampe er der nu også langt ned til de ubehagelige pladser i SAS Ligaen, som i overordnet forstand sagde velkommen tilbage til Lyngby, der sidst duellerede på højeste niveau i konkurssæsonen 2002.

Lyngby-træner Kasper Hjulmand havde dog forståeligt nok ikke det store smil på læben efter sidste dommerfløjt.

»Vi spillede godt i den første time, men det er vigtigt at score mål,« sagde Kasper Hjulmand, der gjorde klar til en offensiv indskiftning af Anders Jochumsen i det sekund i det 59. minut, hvor Thomas Dalgaard dirigerede Randers-scoringen til 1-0 ind bag en sagesløs Rune Pedersen.

»Dét kom som et lyn fra en klar himmel, målet var ikke ventet. For vi havde en periode deromkring, hvor vi pressede stort på, hvilket jeg ville udnytte,« kommenterede Hjulmand.

»Vi gav for meget væk til sidst, derfor er jeg meget skuffet,« supplerede han.

Førnævnte målmand, Rune Pedersen, der Lyngby-debuterede og gjorde comeback i dansk fodbold efter ophold i blandt andet Nottingham Forrest, var på linie med sin træner.

»Vi faldt ti procent efter scoringen. Og da Randers scorer til 2-0, er vi slet ikke med mere. Der var ikke mere i os. Det er skuffende,« sagde Rune Pedersen, som med rette følte sig uden skyld i Dalgaards, Frederiksens og Buvals træffere.

Ret beset var det gabende kedeligt i første halvleg, hvor meget af tiden gik med at tælle, hvor mange gange Lyngby-angriber Danny Andersen løb i offside. Ligesom man undrede sig over, hvordan Thomas Dalgaard havde været i stand til at score to gange i premierekampen mod Viborg. For mod Lyngby kørte karrusellen i Dalgaards Tivoli på pinligt niveau altså lige indtil det 59. minut.

Randers FCs nye chef, Colin Todd, bekendtgjorde, at han lige nøjagtig var tilfreds med sit holds indsats.

»Vi kom igennem en vanskelig periode, fordi vi var disciplinerede. Jeg begynder at kunne se, at alt det fra træningsbanen virker, men vi kan blive bedre,« sagde Colin Todd, som hævede stemmen i pausen.

»Jeg sagde til dem, at vi skulle være mere solide på midtbanen. Og omstille os hurtigere ved boldtab. Det lykkedes.«

På trods af den fornemme øjeblikkelige placering i tabellen ønsker Colin Todd ikke at snakke for meget om potentialet.

»Bliver klubben bedre placeret end i sidste sæson, vil det være stort. Vi tager en kamp ad gangen,« sagde englænderen, som heller ikke ønskede at kommentere Lyngbys overlevelsesmuligheder.

»Det er et attraktivt hold, der prøver at spille god, attraktiv fodbold. De vil køre bolden rundt, og de har en god træner,« løb komplimenterne til gengæld.