Solbakken: Vigtigt at holde forspringet ned til Brøndby

Det uafgjorte resultat mod Brøndby er godkendt i en hård fase for FC København, mener træner Ståle Solbakken.

FC København-træner Ståle Solbakken (i midten) var tilfreds med indsatsen mod Brøndby. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Brøndby kunne med en sejr have kappet tre point af det forspring på 11 point, som FC København havde oparbejdet i efteråret i Superligaen.

Med søndagens 0-0-resultat i Telia Parken er der status quo i toppen af ligaen, og det er FCK-træner Ståle Solbakken godt tilfreds med.

Især fordi FCK i torsdags havde en hård kamp i benene ude mod bulgarske Ludogorets i Europa League, forklarer han.

»Det er vigtigt for os at bevare forspringet. Vi havde en kamp i torsdags og en rejse hjem, så det tog lidt hårdt på os. Vi kom hjem natten til fredag, og det hører med til historien«, siger Solbakken.

FCK-træneren roser sine spillere for at holde nullet og bevare koncentrationen i alle 90 minutter.

»Det var godt, at vi ikke tabte sådan en kamp, hvor vi ikke var helt på toppen. Jeg er egentlig tilfreds med måden, gutterne arbejdede på.«

»Jeg tror, mange af spillerne føler, at de ikke lykkedes med deres aktioner med bolden«, siger Solbakken.

Både FCK og Brøndby stod godt defensivt, men var ikke kreative nok i søndagens derby.

»Ingen af holdene fik skabt nok chancer til at vinde kampen. Det var en meget chancefattig kamp. Den sidste aflevering var ikke god nok fra vores side.«

»Vi følte ikke, det kørte 100 procent. Så det var vigtigt, at vi kunne lukke af i forsvaret,« siger han.

Nu venter der på torsdag et returopgør mod Ludogorets, og her skal Solbakken finde en ny makker til Uros Matic på den centrale midtbane, da både Ján Gregus og William Kvist er ude med karantæne.

I det spil kommer Benjamin Verbic næppe i betragtning, da den slovenske kantspiller ikke leverede en overbevisende indsats i de få minutter, han var på banen.

»Vi skal finde en ny holdopstilling til på torsdag. Jeg satte Benjamin ind i de sidste 10-15 minutter for at vurdere ham. Han så ikke klar ud, så det fik jeg ikke nogen god følelse med.«

»Jeg skal snakke lidt med ham, for han har haft to skader i opstarten, og han så ikke komfortabel ud. Vi får at se,« lyder det fra Solbakken.