Solbakken tror på flere triumfer

FCK-træner Ståle Solbakken udelukker ingenlunde, at hans hold kan nå langt i UEFA Cuppen. Men nordmanden vil nu gerne undgå Bayern München og Villarreal i gruppespillet.

Ståle Solbakken og FCKs bestyrelsesformand Flemming Østergaard efter sejren over Lens. Nu venter nye krammere lige rundt om hjørnet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

I skarp kontrast til torsdags-regnvejret i Parken, skinnede solen fint i går, da FC København restitutionstrænede. Humøret var tilmed i top efter avancementet til UEFA Cuppens gruppespil. Selv træner Ståle Solbakken kunne ikke skjule det lille smil på læben, der angiver, at nordmanden er yderst tilfreds med mindst fire kampe ekstra i europæisk regi.

Og ingen skal være i tvivl om, at Ståle Solbakken nøje har nærstuderet, hvilke hold – som på linie med FCK – deltager i lodtrækningen på tirsdag.

»Der er en masse muligheder i de jævne seedningsgrupper,« indleder Ståle Solbakken og udpeger dernæst skrækmodstanderne.

»Vi vil helst undgå Bayern München og Villarreal, hvis vi tænker sportsligt. Selvom vi på en god dag kan slå dem.«

Nordmanden mener altså helt seriøst og selvfølgelig, at løverne kan drive det vidt i den lille klubturnering i Europa.

»Men vi vil også gerne undgå Atletico Madrid, Tottenham og Everton på udebane,« siger Ståle Solbakken.

Lå søvnløs
Han ikke sov natten efter Benfica-kampen, som kostede deltagelsen i Champions League.

»Det nytter ikke at tænke mere på Champions League. Vi ser fremad mod nye udfordringer, og dem får vi. Vi er i et gruppespil for anden sæson i træk, og det er vigtigt. Rejsen for at komme dertil har tillige været en hård – men en god rejse. Vi har mødt det israelske landshold i Beitar Jerusalem, så Benfica og senest Lens,« konstaterer Ståle Solbakken.

Alt imens hans spillere, reserverne og resten af trænerteamet hyggede med småspil og strækøvelser på Frederiksberg.

Super-Zanka
Kun Jesper Grønkjær, der havde fået lov til at træne tidligere, glimrede ved sit fravær.

17-årige Mathias Zanka Jørgensen, der kom på banen som led i den defensive reorganisering efter anfører Michael Gravgaards røde kort, lyste selvtillidsfuld op.

»Det var stort, og noget jeg har drømt om. Og det gik heldigvis godt,« siger Mathias Zanka Jørgensen – med reference til ikke mindst kongetacklingen af en Lens-spiller i den forlængede spilletid.

»Ståle nævnte allerede i onsdags, at jeg kunne komme på banen, hvis Gravgaards skade forværredes. Så jeg var mentalt forberedt – og det virkede jo. Jeg har det nu helt fint med min rolle, men har da fået mod på mere. Og det ville være fint at trække et engelsk hold – for oplevelsens skyld,« siger forsvarsspilleren.

AaB vil have de stærke
Det andet danske hold, der torsdag aften fornemt kvalificerede sig til gruppespillet, AaB, er seedet i det dårligste lag. Hvilket dog ikke bekymrer målmand Karim Zaza, der storspillede i 0-0-opgøret mod Sampdoria.

”Jeg håber, vi trækker nogle af de stærke hold. Hvorfor skulle vi ønske os at trække Helsingborg, når vi kan møde dem i Royal League? Lad os få nogle af de helt store,” siger Zaza eksempelvis til Ritzaus Bureau.

”Nu er vi allerede nået længere, end nogen havde forventet af os, så det gælder bare om at nyde det og se, hvad der sker. Ingen vil forvente, at vi går videre fra gruppespillet,” supplerer Zaza, der modtog en dum advarsel i anden halvleg af opgøret mod italienerne.

Et gult kort, som betyder, at AaB-keeperen ikke må være aktiv i den første af de fire europæiske kampe, der venter nordjyderne i løbet af efteråret.

Krise i Genoa
Sampdoria er i øvrigt endnu ikke kommet sig over det samlede nederlag. Dommeren, regnen og AaBs defensive spil var årsager til den italienske exit, skriver Sampdoria på klubbens egen hjemmeside.

”Vi blev slået ud uden at tabe, og der er ingen tvivl om, at det er skidt. Skidt; fordi AaB ikke er Hajduk, og Hajduk blev slået ud. De fysisk stærke danskere havde større fordel af regnen end Mazzaris mere tekniske spillere. Kampen begyndte med, at Hamréns hold provokerede og gik ind i kampen på en umiskendelig målrettet måde. Den belgiske dommer Verbist tillod ting, hvor mindst halvdelen af aktionerne ville give et gult kort i Italien,” står der blandt andet.

Klubben må dog erkende, at holdet efterhånden resignerede og at de nordjyske danskere også producerede chancer.

Og så er Sampdoria heller ikke værre ramt end de finder plads til at rose de medrejsende fans for en flot opbakning. Omend det var de danske, som kunne feste aftenen og natten med.