Solbakken: Svær kamp i vente

FCK-træner Ståle Solbakken forventer en udfordrende kamp mod Aberdeen i sidste runde af UEFA Cup-gruppespillet. Et hold går videre, det andet ryger ud. FCK kan nøjes med uafgjort, mens Aberdeen skal have alle tre point.

Det bliver ikke nemt, men Jesper Christiansen og FCK kan gå videre i UEFA Cuppen med mindst uafgjort i Skotland. Foto: Jeppe Michael Jensen Fold sammen
Læs mere

FC Københavns nederlag til Atlético Madrid onsdag aften i Parken betyder, at danskerne nu kun har én chance tilbage, hvis de vil kvalificere sig til slutrunderne i UEFA Cuppen. Den 20. december tørner FCK og Aberdeen sammen på Pittodrie Stadium i Skotland.

At FCK stadig sidder med sin skæbne i egne hænder trods to tabte hjemmekampe, er mere, end man kunne have håbet på. Men resultaterne i gruppen i øvrigt magede det sådan, at både Aberdeen og FCK kan komme videre til 1/16-delsfinalerne.

Aberdeen er optimistisk og ser gode chancer for at vinde kampen. Det samme gør FCK, som samtidig erkender, at det ikke nødvendigvis bliver en nem kamp. Tværtimod.

- Det er et fint udgangspunkt, at vi kan nøjes med ét point, men dermed ikke sagt, at det bliver nogen let opgave. Det bliver en kamp, hvor der vil ske meget i begge felter, men efter de her tre hårde kampe på seks dage, har vi heldigvis to uger til at forberede os fysisk. Og vores små-skadede spillere kan nå at komme sig, udtaler Ståle Solbakken og konkluderer:

- Det bliver ikke nemt. Aberdeen har vist, at de er et udmærket hjemmehold og med en sejr, kan de selv gå videre.

FCK-spillerne er også indstillet på at yde deres bedste i kampen. Marcus Allbäck fortæller:
- Dagens resultat i den anden kamp (Panathinaikos–Lokomotiv Moskva 2-0, red.) var lidt med os, så vi nu kan nøjes med et enkelt point i Aberdeen. Vi vil gøre alt for at få det nødvendige point, men samtidig er det ikke sådan, at vi spiller på uafgjort – det kan man ikke. Vi kommer ikke til at møde et lige så godt hold i Skotland, som det Atlético Madrid-hold, vi mødte i Parken.

Målmand Jesper Christiansen er positivt indstillet:
- Det er jo fantastisk, at vi selv kan afgøre det, selvom vi har tabt begge vores hjemmekampe. Vi vinder deroppe!

Aberdeen tror på sejr
Aberdeens træner Jimmy Calderwood, som overværede FCKs kamp mod Atlético, er meget fortrøstningsfuld, selvom hans hold kun har formået at skrabe et enkelt point sammen i tre kampe.

- Vi skal jo bare vinde hjemmekampen mod FC København. Det havde vi været tilfreds med, inden gruppespillet gik i gang. Så det er en vidunderlig chance for os. Man bliver mere og mere sulten, jo længere man kommer hen, og vi har en reel chance for at gå videre,« siger Calderwood.

Aberdeen kommer til at mangle tre vigtige spillere: Jackie McNamara, Jamie Smith og Darren Mackie. Men som Calderwood pointerer:
- Hvis vi ikke får alt for mange skader fra nu af og til kampen, har vi en god chance for at komme videre i turneringen.

Kampen i Aberdeen spilles den 20. december og er afslutningen på sæsonen for FCK.