Solbakken ser fremgang trods Champions League-exit

Efter en sløv sæsonstart er FCK på rette vej, siger Ståle Solbakken, efter hans hold missede Champions League.

Efter en sløv sæsonstart er FCK på rette vej, siger Ståle Solbakken, efter hans hold missede Champions League. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Der var fortsat spillemæssig fremgang for FC København i onsdagens 2-1-sejr over Qarabag - en sejr, der dog ikke rakte til avancement til Champions League-gruppespillet.

Udviklingen på FCK-holdet gør, at manager Ståle Solbakken ser mere lyst på fremtiden efter en uvant vaklende sæsonstart for de danske mestre.

»I de to sidste kampe er det som om, vi har fået mere flow ind i det. Det har set meget bedre ud, og mange af spillerne har set meget bedre ud.«

»Jeg er meget mere positiv i forhold til, at jeg ser, at holdets idéer kommer klarere og klarere frem. Vi bliver bedre og bedre. Men der venter selvfølgelig et mentalt arbejde i forhold til at få spillerne op igen,« siger Solbakken.

Han hentyder til det samlede nederlag mod Qarabag, som sender FCK i Europa League i stedet for Champions League.

FCK var modsat Qarabag seedet og derfor favorit til at nå det guldrandede gruppespil, men Solbakken vil ikke tale om fiasko. Han blåstempler derimod sæsonens europæiske forløb indtil videre.

»Jeg godkender vores europæiske kampagne, for vi kunne være røget ud i anden runde mod Zilina, og vi kunne være røget ud i tredje runde mod Vardar.«

»Mod Qarabag leverede vi vores bedste præstation i Europa i den her sæson. Vi var bedre på hjemmebane, end de var bedre end os på deres hjemmebane, men de var mere effektive,« siger Solbakken.

Efter en historisk god europæisk sæson og to titler antyder Solbakken, at nogle af FCK-spillerne måske har været mentalt mætte i sæsonstarten efter successæsonen.

»Vi har vundet the double to gange i træk, vi har spillet Champions League. Efter sæsonen fik vores landsholdsspillere ti dages ferie, og så stod jeg der igen.«

»Ti dages sommerferie efter 62 kampe inklusive landskampe. Det er lidt. Hvis man oveni skal starte med et hold, hvor næsten halvdelen er væk, så kan det godt føles tungt for nogen,« siger nordmanden.

Han må muligvis undvære Federico Santander "i lang tid". Angriberen udgik skadet onsdag, og FCK's lægestab vurderer ifølge Solbakken, at der formentlig er tale om et brækket skinneben.

Fredag er FCK i bowlen, når der trækkes lod til Europa League-gruppespillet.

Også FC Midtjylland kan være med. Det kræver, at midtjyderne vender 2-3 til samlet sejr over Apollon Limassol torsdag i Herning.

/ritzau/