Solbakken: CL-avancement vil være et politisk signal

FCK kan onsdag gå videre i Champions League. Det vil signalere, at hold fra mindre lande er gode nok til CL.

Ståle Solbakken og FC København skal onsdag forsøge at vinde sin første udekamp i dette års Champions League-gruppespil. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brugge. Det vil sende et politisk signal, hvis det onsdag aften lykkes for FCK at gå videre til ottendedelsfinalerne i Champions League.

Det siger FC Københavns manager, Ståle Solbakken, på et pressemøde forud for onsdagens kamp mod Club Brugge i Belgien.

FCK har tidligere kritiseret Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) for i fremtiden at ville gøre det vanskeligere for hold fra mindre fodboldnationer at komme med i Europas bedste klubturnering.

- Det er meget sjældent, at et hold fra et lille land kommer videre og er blandt de sidste 16 i Champions League. Så det er vigtigt - også politisk.

- Vi er i Champions League, og vi vil gerne videre. Der er forskel på pengene (i forhold til Europa League, red.), og så er der det faktum, at man ikke er blandt de 16 bedste hold i Europa, siger Solbakken.

FCK er tvunget til at vinde kampen for at holde liv i håbet om avancement. Derudover er FCK afhængig af, at Leicester tager point i Porto. Ellers ryger københavnerne over i Europa League efter nytår.

Selv hvis meldingerne fra Porto peger i retning af en hjemmesejr, har FCK noget på spil. En sejr i Brugge kan gøre lodtrækningen i Europa Leagues 16.-delsfinaler lettere, pointerer Ståle Solbakken.

- Som jeg også har fortalt spillerne, at selv hvis Porto er foran 5-0 ved pausen, er der en masse at spille for, for det kan gøre os til seedede i Europa League, og det gør en stor forskel.

- Får vi et enkelt point, har vi okay chancer for at blive seedet, og får vi ingen, så har vi ikke så gode chancer, siger Ståle Solbakken.

Forsvarsspilleren Mathias "Zanka" Jørgensen mener, at FCK har leveret en god Champions League-indsats, hvis det bliver til en sejr over Brugge - også selv om det ikke rækker til avancement.

- Vi skal prøve ikke at tænke for meget på, hvad der sker i den anden kamp. Vi skal vinde, så det er meget nemt for os.

- Hvis vi får tre point, så vil vi have haft en god Champions League-kampagne, selv om vi ikke går videre. Så vil vi have fået ni point i Champions League, og det er godt klaret, siger han.

Undervejs vil FCK's team manager, Per Wind, via sin mobiltelefon holde øje med resultatet i kampen mellem Porto og Leicester.

/ritzau/