Sørensen og Kroon tager et år mere med Riis

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nicki Sørensen og Karsten Kroon vil også i den kommende sæson køre hos Bjarne Riis på Team Tinkoff-Saxo.

Holdejer Oleg Tinkov og General Manager Bjarne Riis har holdet på plads til den kommende sæson. Tirsdag er det blevet officielt, at Karsten Kroon og Nicki Sørensen har forlænget deres kontrakt med holdet, så de i den kommende sæson kommer til at hjælpe holdet til succes.

- Man kan dårligt undervurdere værdien af at have ryttere som Nicki og Karsten, fordi de tilfører holdet en masse stabilitet og ro, og fordi de ganske enkelt er nogle fantastiske gutter at arbejde sammen med, siger Bjarne Riis til holdets website.

Nicki Sørensen er blevet 38 år, men nærer fortsat stor glæde for at cykle, og derfor er han glad for, at han har fået endnu et år på holdet, som han har kørt for siden 2001.

- Jeg har en uformindsket passion for at køre cykelløb, og jeg kunne ikke forestille mig at køre andre steder, så jeg er glad for at kunne fortsætte endnu et år, min 14. sæson for holdet, siger Nicki Sørensen.

Bjarne Riis har opbygget et nært forhold til Nicki Sørensen og bruger ham som vejkaptajn. En slags forlænget arm i feltet.

- Som rytter er Nicki måske ved at være oppe i årene, men han er altså stadig bomstærk og motiveret. Han er ikke bange for at tage et stort ansvar både i løb og til træning, og han er en af de ryttere, der er den sportslige ledelses forlængede arm i feltet. Og så kan Nicki med sin store rutine køre alle løb i kalenderen, siger Bjarne Riis.

Nicki Sørensens fremtid har været imødeset med spænding, fordi danskeren er blevet involveret i den danske dopingundersøgelse, som er undervejs. Michael Rasmussen påstår, at Sørensen har købt doping. Sørensen har fortalt til BT, at han har været til afhøring hos Anti Doping Danmark. 

Men undersøgelsen har dog ikke stoppet Sørensens karriere. Han går efter et endnu et år, hvor han øse ud af sine store erfaring indenfor cykelløb.

- Jeg går naturligvis efter selv at køre nogle resultater i hus i 2014, men jeg nyder også rollen som hjælperytter og at kunne give mine erfaringer videre til de unge ryttere, siger Nicki Sørensen.