Sønderjyskes Tommy Bechmann stopper karrieren

35-årige Tommy Bechmann lægger støvlerne på hylden til fordel for et job som tv-kommentator.

Sønderjyskes Tommy Bechmann stopper karrieren med øjeblikkelig virkning. Det oplyser Sønderjyske i en pressemeddelelse.

35-årige Bechmann nåede en lang karriere og fik også pæn succes på et udlandsophold i Tyskland. De seneste år har skader dog fyldt en del for den blonde angriber.

- Tommy Bechmann har i de senere år været udfordret af mange skader, og det er klart, at det også slider på kroppen, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

- Sønderjyske og de lyseblå fans og sponsorer har været begavet og beriget af at have haft en fantastisk sportsmand som ham i klubben, tilføjer han.

Angriberen skiftede til Sønderjyske i sommeren 2011. Han planlagde i første omgang et karrierestop i sommeren 2016, men i foråret 2016 underskrev han direkte på tv en ny etårig kontrakt med Sønderjyske.

Tommy Bechmann indledte seniorkarrieren i Aarhus Fremad og skiftede derfra til Esbjerg. Her opnåede han stor succes og blev delt superligatopscorer i 2003/2004-sæsonen med 19 mål.

Det åbnede vejen for et skifte til VfL Bochum i Bundesligaen. Efter fire sæsoner i Bochum gik turen i 2008 videre til Freiburg. Tre år efter skiftede han til Sønderjyske.

Selv siger hovedpersonen til JydskeVestkysten, at han ikke havde forventet at skulle spille for Sønderjyske i mere end fem år.

- Klubben har taget nogle voldsomme skridt, mens jeg har været her. Stadion er blevet større, og vi er gået fra at være bundhold til at være et etableret midterhold. Der er sket meget, og det har været fedt at være med til, siger Bechmann til avisen.

Bechmann skal fremover være ekspertkommentator på tv for Discovery, der blandt andet står bag sportskanalerne 6'eren, 9'eren og Eurosport 1 og 2.

Derudover satser han på at få kickstartet sin golfkarriere igen, siger han til jv.dk.

/ritzau/