Sønderjyske-profil kalder nederlaget for dyre lærepenge

Scott Howes nedlagde uden for billedet Steffen Frank og bliver overfaldet af Anders Overmark og Mads Bødker fra sønderjyske. (3. finalekamp mellem Sønderjyske og Esbjerg Energy, spillet i SE Arena i Vojens den 7. April 2015) Foto: Jan Korsgaard Fold sammen
Læs mere

Meget kan man sige om hockeyspillere, men de er som regel meget realistiske.

Som nu Sønderjyskes bundsolide defensivback Anders Overmark efter 4-6-afklapsningen mod Esbjerg Energy efter en føring på 4-1 midtvejs i anden periode.

»Jeg tror, det er meget sundt med et gok i nødden. Man skal have respekt for modstanderne. Især et så godt hold som Esbjerg. Det havde vi ikke, da vi kom foran med tre mål i anden periode,« siger han til BT.

»Skal man have succes, skal man have en gameplan, og den skal følges. Det gjorde vi ikke. Vi spillede i den sidste halve time, som om det var en træningskamp. Vi blev straffet. Det var dyre lærepenge. Lad os kalde det et 'wake up call'.«

Anders Overmark er på vej til at skrive dansk ishockeyhistorie, men i stedet for 3-0 og matchbold er stillingen nu 2-1 i finaleserien.

Vinder Sønderjyske guld, er det nemlig femte år i træk, han bliver dansk mester (de første to år med Herning Blue Fox). Det har ingen præsteret før. Christoffer Kjærgaard vandt guld fire år i træk.

»For mig handler det om at score hattrick med Sønderjyske. At der så kan lægges to år overi, det er bare en bonus,« siger fighteren.

De bedste spillere i den tredje kamp var vestjydernes nordamerikanske trio Mark Derlago, Andrew Clark og Wade Bergman. Bedste Sønderjyske-spillere var Kim Lykkeskov og Mads Bødker.