Sønderjyske kiggede efter udenlandsk back - og fik Mads Bødker

Mads Bødker, tv., og Anders Overmark i slagsmål med Esbjerg Energys Scott Howes i den dramatiske kamp  tre.
Læs mere
Fold sammen

Det var lidt af en tilfældighed, at landsholdsbacken Mads Bødker kom til Sønderjyske.

»Vi kiggede efter en udenlandsk back, da Mads pludselig kom ind i billedet. Hurtigt ændrede vi planer, og det tog ikke lang tid, før vi blev enige. Mads og Sønderjyske er et godt match,« siger Sønderjyskes sportschef, Søren Stockfisch, om lykkens lunefulde spil.

I BTs øjne er Mads Bødker, 27, en af de vigtigste defensivspillere på det sønderjyske hold, som kan vinde DM for tredie år i træk. En hurtig, smart og teknisk dygtig spiller, som er steppet op i slutspillet.

Sønderjyske fører 3-1 i finaleserien mod Esbjerg Energy og har den første af tre matchbolde søndag eftermiddag i SE Arena i Vojens.

Mads Bødker havde en skrækkelig sæson i 2013/14. Det var en skuffelse, at han ikke fik sin kontrakt med Malmö Redhawks forlænget, og han havnede i efteråret 2013 i en russisk klub i Uralbjergene.

Samarbejdet kørte helt af sporet. Han skiftede til Düsseldorf, men nåede kun at spille 12 kampe i DEL, før russerne løb fra en aftale og beskyldte ham for at stikke af. Resultatet blev, at han blev spærret af IIHF, da han ikke ville betale russerne et større beløb.

»Jeg er glad for den to års aftale, jeg fik med Sønderjyske. Min første sæson i Danmark efter otte år i Sverige, Rusland og Tyskland har været en spændende og positiv oplevelse. Især starten med Champions Hockey League og playoff,« siger Mads Bødker.

»Jeg elsker playoff med fest og farver. De minder om kampene i Rögle, da vi rykkede op i SHL. Der er et højt niveau på finalen. Slapper man af 10-15 procent, bliver man straffet. Det oplevede vi i kamp tre. Det var en lærestreg.«

For et år siden kom Mads Bødker ud for et mareridt uden for isen. Et identitetstyveri gjorde hans tilværelse til et helvede.

Kriminelle personer havde stjålet hans identitet og optaget lån og købt ind i hans navn for næsten halvanden million kroner.

»Det var vildt og opslidende. Man sidder magtesløs tilbage uden at kunne gøre noget. Jeg aner ikke, hvor megen tid, jeg har brugt på det. Den svenske spillerforening og politiet har været til stor hjælp, og der er ro på nu,« siger han.

»Jeg ved ikke, om sagen påvirkede mig som spiller i efteråret, men problemerne har nok ligget i baghovedet hele tiden.«

Mads Bødker har spillet 138 landskampe og deltaget i otte VM-turneringer. Om han får comeback i Ostrava efter sidste års russerballade, som kostede ham deltagelse i VM i Minsk, er op til landstræner Janne Karlsson. Under alle omstændigheder må landsholdet undvære Mads' lillebror, Mikkel Bødker, Arizona Coyotes.

Mikkel Bødker blev skadet i NHL-kampen mod Winnipeg Jets 18. januar og blev opereret i milten.

»Mikkel har været på isen nogle gange og kommer hjem på ferie senere i april, men han spiller ikke mere i denne sæson,« siger Mads Bødker.

Metal Ligaen, finale, 5. kamp

Sønderjyske-Esbjerg Energy

Søndag kl. 14.30 (TV2 Sport)

Sønderjyske fører 3-1 i kampe