Søndergaard afløser Kent Nielsen i AaB

Superliga Fodbold 02.03.2015 - Esbjerg - AAB Kent Nielsen (AAB)
Læs mere
Fold sammen

Helt som ventet bliver det Lars Søndergaard, der afløser Kent Nielsen på cheftrænerposten i AaB til næste sæson.

Det meddeler AaB på sin hjemmeside.

»Lars Søndergaard er ansat på en fortløbende aftale, der er uopsigelig indtil 30. juni 2017,« skriver klubben.

Lars Søndergaard kommer efter et ophold i Sønderjyske. Her har han siden 2011 bedrevet en række flotte resultater og gang på gang holdt Haderslev-holdet fra nedrykning i Superligaen. I løbet af de seneste måneder har han været nævnt som en af de varmeste kandidater til jobbet i AaB, der bliver ledigt, fordi Kent Nielsen i næste sæson fortsætter i OB.

I 2009 vendte Lars Søndergaard retur til Danmark og jobbet i Viborg efter et ophold i Red Bull Salzburg, hvor han både trænede junior- og førsteholdet.

I slutningen af 1990'erne var han assistenttræner i flere år i AaB. Til daglig bor han også i Aalborg, hvor hans nye arbejdsgiver har base.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

»Vi har i ansættelsesforløbet af en ny cheftræner været igennem en lang og grundig proces, hvor vi vel indledningsvis havde 15-20 mand på en bruttoliste. Herfra har vi efterfølgende gennemført én eller flere samtaler og tests med syv kvalificerede træneremner, og blandt disse navne var Lars Søndergaard den første mand, vi havde samtale med, og i hele forløbet har Lars været blandt vores absolutte topkandidater til jobbet.«

»Derfor er vi naturligvis meget glade for, at det er lykkedes at tilknytte Lars Søndergaard, der med sin fodboldfaglighed, sin store erfaring og sine menneskelige egenskaber er et ideelt match med AaB og vores klubs værdier,« siger Allan Gaarde.

Allan Gaarde oplyser over for bt.dk, at Poul Erik Andreasen fortsætter som assistenttræner, mens forhandlingerne med Allan Kuhn, der også er assistent, nu påbegyndes. Allan Gaarde håber og forventer, at sidstnævnte også fortsætter i klubben.

Med Søndergaards afgang bliver trænersædet i Sønderjyske ledigt. Derfor skal klubben nu igang med at finde den kommende cheftræner.