Smilende Contador bedyrede sin uskyld

Tour de Frances nye gule førertrøje mistænkes ikke for at være nogen engel, men spanske Alberto Contador fra Discovery erklærer sig helt ren.

Hans navn dukkede op i forbindelse med sidste sommers Operacion Puerto, men selv påstår han, at det blot handlede om, at han var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Tour de Frances nye førerhund - efter Rabobanks fyring af Michael Rasmussen - hedder Alberto Contador, er 24 år og renheden selv. Det siger han i hvert fald, selv om navne som Manolo Saiz og Eufemiano Fuentes er blevet nævnt i sammenhæng med hans navn mere end en gang.

- Jeg er ren, ellers var jeg ikke her. Jeg har været til rådighed til alle dopingtest i eller uden for konkurrence, sagde Contador med sit englehvide tandpastasmil.

Og han blev glad, da han hørte om Michael Rasmussens exit. Iført den gule trøje ville han dog ikke bedømme, om det var fair, danskeren blev hevet ud.

- Det kan jeg ikke bedømme, jeg kender ikke nok til holdets beslutning. Jeg blev overrasket, da jeg hørte det, sagde den storsmilende spanier, som synes, det er kedeligt med alle de dopingspørgsmål fra journalisterne, når nu der står tusindvis af glade mennesker på gaderne./ritzau/