Smerteplaget Contador måtte tage en sok i munden

Alberto Contador vandt Vueltaen, men inden da måtte han igennem nogle smerteplagede undersøgelser. Fold sammen
Læs mere

Alberto Contador imponerende alt og alle med sit comeback og sin suveræne sejr i Vuelta á España forbløffende kort tid efter, at Tinkoff-Saxos stjernerytter måtte forlade Tour de France med en brud på skinnebenet.

Nu løfter han sløret for, hvor krævende en proces det var at komme tilbage på cyklen kort tid efter det skæbnesvangre styrt på de regnvåde franske landeveje.

Ganske vist var bruddet kun en hårtynd revne i skinnebensknoglen, en såkaldt fissur, men ikke desto mindre var undersøgelserne af bruddet forbundet med store smerter.

Ti dage efter styrtet havde lægerne i Lugano undersøgt Contadors brud, og de havde konkluderet, at han ikke var i stand til at deltage i Vueltaen. Men den dom var han ikke tilfreds med, og i stedet sendte han bud efter de spanske læger fra Cemtro Clinic i Madrid.

- Jeg ringede efter dr. Manuel Leyes, og han sendte en fra sit hold, Cesar Flores, som satte et operationsrum op i mit hjem. Han åbnede såret i mit knæ igen og rensede det. Jeg kunne kun få en bedøvelse rundt om såret, men ikke i selve såret, så jeg var nødt til at komme en sok i munden på grund af smerterne, fortæller Contador til den spanske sportsavis AS.

- Jeg kunne ikke holde tanken ud om at være nødt til at følge løbet på TV, sådan som jeg gjorde med Touren.

Trods Vuelta-sejren ærgrer Contador sig stadig over, at han ikke for alvor fik prøvet kræfter med Vincenzo Nibali i Tour de France.

- I Touren var han bedst, han var meget stærk. Jeg var ikke så god i Vueltaen, som jeg var i Frankrig, der var jeg i mit livs form. Jeg var meget spændt på at komme til bjergene, men jeg styrtede inden, konstaterer spanieren