Slovener i ekstase over etapesejr: Det er helt tosset

Primoz Roglic gav de jagtende favoritter baghjul, da han blev første slovener, der vinder en etape i Touren.

Primoz Roglic leverede en toppræstation, da han vandt 17. etape i Tour de France. Reuters/Christian Hartmann Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Serre Chevalier. Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) glemmer næppe nogensinde onsdag 19. juli 2017.

Det blev dagen, hvor den 27-årige slovener skrev sig ind i cykelhistorien som den første slovenske etapevinder i Tour de France.

Han havde også grund til at være stolt.

Den tidligere skihopper på eliteniveau kørte alene over målstregen i Serre-Chevalier efter en begivenhedsrig 17. etape i Alperne.

Roglic kørte alene over dagens sidste stigning, som var Gol du Galibier, og han formåede på nedkørslen at holde Chris Froome (Sky) og en gruppe af favoritter bag sig.

»Jeg har drømt om at vinde en etape i Tour de France mange gange. Det er helt tosset. Utroligt. Jeg har ingen ord. Lige nu kan jeg slet ikke rigtig kapere alle mine følelser.«

»Måske ved jeg senere, hvor stort det her er«, siger Primoz Roglic ifølge AFP

Sloveneren kom i mål et minut og 13 sekunder foran gruppen med Froome, mens Fabio Aru (Astana) blev dagens store taber, da han ikke kunne følge Froome-gruppen.

Det betyder, at Aru mistede sin placering i top-3 og fra fjerdepladsen har italieneren 53 sekunder op til Froome på førstepladsen i klassementet.

Chris Froome var da også særdeles tilfreds med udbyttet på den første af to etaper i Alperne.

»Mine ben er bedre end i Pyrenæerne. Jeg følte mig godt tilpas i dag. I morgen venter afslutningen på Col d'Izoard, som bliver meget, meget vanskelig,« siger Chris Froome.