Sløjt overtalsspil kommer i fokus på målfattigt VM-hold

Ishockeylandsholdets harmløse powerplay skal forbedres væsentligt inden VM. Danmark møder Schweiz onsdag.

Nikolaj Ehlers er en vigtig mand i det danske powerplay, der skal blive meget bedre inden VM. (arkiv) Scanpix/Jan Korsgaard
Læs mere
Fold sammen

At ishockeylandsholdet med 3-0 over Norge i lørdags endelig har fået gang i målscoringen, betyder ikke at den danske offensiv kan meldes VM-klar.

For selv om både landstræneren og spillerne afviser at have været bekymret over nul danske scoringer i fire af forårets fem første testkampe, er man helt klar over, at der har manglet noget.

Ikke mindst overtalsspillet skal hænge bedre sammen, hvis danskerne skal gøre sig noget håb om at leve op til sidste års VM-succes.

- Vi skal have bedre udbytte af vores powerplay. Vi har haft mange, og vi har kun lavet ét mål i testkampene indtil videre. Det må vi arbejde med, siger landstræner Jan Karlsson.

Ved VM i Rusland sidste år scorede Danmark 10 mål i 29 powerplay og var dermed det bedste af samtlige hold til at udnytte overtal.

Der skulle derfor meget gerne være tegn på fremskridt i de to sidste testkampe mod Schweiz onsdag og fredag.

Her har Danmark igen Peter Regin og Nikolaj Ehlers til rådighed, efter at de fik en fridag mod Norge.

Også den nykårede tyske mester Mads Christensen slutter sig til holdet, og de tre spillere får utvivlsomt vigtige roller i powerplay.

- Folk er fløjet ind og ud af truppen indtil videre, og vi har ikke fået trænet powerplay ordentligt, siger rutinerede Morten Green.

- På internationalt niveau er det ofte i overtal, at man kan få lavet sine mål, og det har vi slet ikke fået til at fungere. Det er en af forklaringerne på, at vi har haft så svært ved at lave mål, forklarer han.

Danmark spiller mod Schweiz onsdag aften La Chaux-de-Fonds, og de to hold tager endnu en tørn i Basel to dage senere.

Danskerne åbner VM mod Letland 6. maj.

/ritzau/