Slidt, forblæst og meget tilfreds Bjørn i front i Himmerland

Thomas Bjørn ude på banen i 1. runde af Europatouren Made in Denmark torsdag d.14. august 2014 i Himmerlands Golf Center. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Bjørn fik en fin start på European Tour-turneringen Made in Denmark, der frem til søndag spilles i den himmerlandske landsby Gatten.

For øjnene af adskillige tusinde tilskuere viste den 43-årige dansker, der ligger nummer 24 på de mandlige golfspilleres verdensrangliste og dermed er deltagerfeltets på papiret bedste spiller, tænder.

På trods af vanskelige vejrforhold med kraftig blæst og adskillige regnbyger gik han førstedagens 18 huller i 66 slag og kom dermed fem slag under par. Hermed deler han indtil videre turneringens førsteplads med chileneren Felipe Aguilar.

»Det var en god start for mig. Forholdene ude på banen var ellers svære, men jeg drivede godt,« sagde Thomas Bjørn og tilføjede med blink i øjet:

»At det gik godt overrasker mig ikke. Jeg kan altså godt finde ud af dette spil.«

Op til turneringen var han han ellers dyster omkring sin egen form og fortalte, at han følte sig slidt og kæmpede med at finde sit sving igen.

»Sådan føler jeg det stadig. Men de par birdies, jeg lavede på et par af de første huller, betød, at jeg hurtigt kom ind i en god rytme,« sagde Thomas Bjørn, der vandt sin første turnering som professionel på samme bane for knap 20 år siden.

»Jeg føler, jeg har et godt øje på denne bane. Det er rart at stå ved hvert enkelt tee-sted og vide, at man kender den,« sagde Thomas Bjørn.

Men selvom han fører Made in Denmark tør han ikke garantere turneringssejr.

»I golf vender tingene ofte hurtigt. Den ene dag spiller man godt, mens det kan hurtigt gå ned ad bakke den næste. Der er ikke andet for mig at gøre, end at tage én dag ad gangen,« sagde Thomas Bjørn.

Fortsætter han storspillet de kommende dage, vil han med stor sandsynlighed endegyldigt sikre sig adgang til Europas hold i næste måneds Ryder Cup.

Hertil indløb der natten mellem onsdag og torsdag afbud fra den amerikanske stjerne Tiger Woods.

»Det er synd for ham, at han har rygproblemer. Det har han ikke fortjent. De seneste par uger har jeg været så tæt på ham, at vi har talt sammen. Jeg tror, at det for hans egen skyld er godt, at han melder afbud og dermed kan fokusere på træningen frem mod 2015-sæsonen,« sagde Thomas Bjørn, der blev rost til skyerne af sin nærmeste konkurrent Filipe Aguilar.

»Thomas er kæmpefavorit til at vinde turneringen. Alle bakker ham op her, og han er en fremragende spiller. Men naturligvis vil jeg gøre alt for at give ham kamp til stregen. Jeg tvivler dog selv en lille smule på, at jeg kan fortsætte ad samme spor, som jeg befandt mig i på første runde. Banen er svær og fortsætter vejret med ikke at være det bedste, kan jeg få problemer,« sagde Felipe Aguilar.

Mens de på banen er konkurrenter, er de udenfor tætte venner.

»Jeg sætter stor pris på Thomas. Han er en fin fyr, og har lige fået mig ind i Spillerrådet, hvor han blander sig flittigt i diskussionerne,« sagde Filipe Aguilar.

Senere torsdag skal flere danskere - blandt andre Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen - i aktion.