Slagne kaptajner forudser tætte DM-finaler

Læs mere
Fold sammen

De to ishockey-spillere Daniel Nielsen og Lasse Lassen er to kaptajner med meget til fælles.

De blev begge slået ud i semifinalen i kampen om årets DM-titel og har stort set samme syn på finalisterne, Sønderjyske og Esbjerg Energy.

»Det er ligaens to bedste hold, der mødes. Og det bliver en lang, tæt og intens finale på højt niveau med et lille plus til Sønderjyske.«

Sådan lyder konklusionen fra Daniel Nielsen, Herning Blue Fox, og Lasse Lassen, Frederikshavn White Hawks.

»Det overrasker mig ikke, hvis finalen går over alle syv kampe. Meget afhænger af, om Sønderjyske kan holde Esbjergs førstekæde nede. Det lykkedes ikke for os,« erkender Daniel Nielsen.

»Men når man taler om Esbjerg, må man ikke glemme de talentfulde danske spillere, som arbejder stenhårdt. Esbjerg er andet og mere end udlændingene. Det er et velspillende hold, som er blevet bedre og bedre og kulminerer i slutspillet.«

Når Herning-kaptajnen giver de forsvarende mestre fra Sønderjyske favoritstemplet, skyldes det flere ting.

»De har historikken på deres side. De kan vinde DM for tredje år i træk og er vant til at stå i de her situationer,« siger Daniel Nielsen.

»Sønderjyske er et velorganiseret hold med stor bredde. Desuden har de hjemmebanefordel og en fremragende målmand i Joni Myllykoski. Han har imponeret mig og kan blive afgørende i finaleserien.«

Også Lasse Lassen har stor ros til Sønderjyske og Esbjerg Energy.

»Da det gjaldt, var det de to bedste hold. Det er helt fortjent, at de står i en finale. Jeg ser frem til en tæt serie med nerve og intensitet og håber, at det er spillet, der kommer i fokus, og ikke alt muligt andet. De to hold har kvaliteter til at lave fremragende propaganda for dansk ishockey,« siger han.

Ligesom Daniel Nielsen har Lasse Lassen ikke kun ros til Esbjergs import, men også til vestjydernes nye generation af egen avl.

»De arbejder sindssygt godt og slås virkelig for sagen. Men skal Esbjerg vinde, kræver det, at udlændingene rammer topniveauet i alle kampene mod et sønderjysk hold med flere etablerede spillere og større erfaring.«

Aldrig har hockeyfeberen været større i det syd- og sønderjyske, når pucken kastes til den første kamp fredag kl. 19.30 i SE Arena i Vojens med 5.000 tilskuere.