Slagen badmintonlegende roser sejrende Viktor Axelsen

Viktor Axelsen viste sig at være den bedste på dagen, da han slog Lee Chong Wei i sæsonfinalen i Dubai søndag.

Danske Viktor Axelsen (højre) står øverst på skamlen efter sejren i sæsonfinalen over Lee Chong Wei (venstre). Scanpix/Giuseppe Cacace Fold sammen
Læs mere

Danske Viktor Axelsen satte søndag kronen på værket i et fantastisk badmintonår, da han vandt sæsonfinalen over den malaysiske legende Lee Chong Wei.

Efter halvanden times spil kunne Axelsen falde om på gulvet i Dubai med sejrscifrene 19-21, 21-19, 21-15, og Lee Chong Wei havde kun roser tilovers for den 23-årige dansker.

»Det blev en virkelig hård kamp i dag (søndag, red.), og jeg måtte arbejde for hvert eneste point. Jeg gav alt, men Viktor spillede bare godt,« siger malaysieren ifølge TV2 Sport.

»Han er ung og hurtig, og så har han et farligt angreb. Samtidig så står han så godt i defensiven hele kampen, at jeg skal udnytte alle mine chancer. Jeg følte mig ellers ret velspillende i dag.«

Det var anden gang i træk, at Axelsen vandt sæsonfinalen i Dubai.

Han blev tidligere på året verdensmester, da han slog en anden af badmintonverdenens helt store spillere i skikkelse af Lin Dan fra Kina i finalen.

Med turneringssejren i Dubai nåede danskeren op på tre Super Series-sejre i 2017.

35-årige Lee Chong Wei er selv firedobbelt vinder af sæsonfinalen, men må for tiden tage til takke med at være nummer to på verdensranglisten, efter at han i en lang årrække dominerede badmintonverdenen.

Den næste store udfordring for Viktor Axelsen er All England, der spilles i Birmingham i marts.

/ritzau/