Skuffende dansk afslutning på Davis Cup

Det endte trist, da Danmarks tennislandshold ikke stillede op i den sidste single ved weekendens Davis Cup kamp mod Ungarn i Budapest.

BUDAPEST

Værterne havde allerede lørdag sikret sig den endelige sejr og oprykning til den euro-afrikanske Zone I. Det skete, da de via en kneben doublesejr i fire sæt over Kenneth Carlsen og Frederik Fetterlein - danskerne havde i alt 10 sætbolde, fordelt på alle fire sæt, men formåede kun at vinde én - bragte sig foran med 3-0 i holdkampen.

Alligevel er det ikke bare god tone, men også fastslået i internationale regler, at man stiller op til de sidste singler søndag og tager sine klø - eller får pyntet på resultatet.

Hverken Carlsen eller Fetterlein følte sig dog særlig motiveret til at gå ind på Romai Tenisz Akademias opvisningsbane for tredje dag i træk - hhv. skulderproblemer og en lille forstrækning i et lår blev angivet som årsag - men så kunne reserverne Thomas Larsen og Kristian Pless jo få spillet lidt.

Kun Thomas Larsen tog imod tilbudet, mens Pless - efter en lang sæson på vej mod titlen som junior-verdensmester - følte sig så slidt i Budapest, at han bad sig fritaget med henvisning til seneskedebetændelse i sin spillearm.

Eneste dansker i kamp på sidstedagen blev således paradoksalt nok Thomas Larsen - der i denne uge dropper karrieren som fuldtidsspiller. Den 24-årige to'er på den danske rangliste skifter bane fra tennis til et jurastudium, men det forhindrede ham ikke i at score Danmarks eneste sejr i Budapest. Det blev 6-3 4-6 6-2 over en ungarsk reserve, Zoltan Böröczky.

Mens Larsen nu kaster sig over bøgerne, tager Kenneth Carlsen om nogle dage til Shanghai og Singapore for at spille ATP-tennis. Også Pless er på vej til Østen - hvor han skal forsvare en juniortitel i Osaka, Japan. Ritzau