Skræmmende start til de danske hold

Nogle begyndelser er sværere end andre, og denne er en af dem. En dansk kvindetrio får hænderne fulde i weekenden.

Aalborg mod gamle og stærke kendinge fra Ljubljana, Viborg i Kroatien med dertil hørende obligat larmende kulisse, og Slagelse mod evige Hypo.

Som bekendt er al begyndelse svær, men den start de tre danske hold får i Champions League, når det gælder sværhedsgrad, ligger pænt over gennemsnittet.

»En skræmmende start,« konstaterede således Aalborg-cheftræner Christian Dalmose i går.

»Vi kender Krim som et hold, der er stærkt på alle pladser, og det bliver meget svært. Derimod er det ligegyldigt, at vi møder dem i den første kamp. Måske kan det endda vise sig at være en stor fordel, hvis vi vinder, « sagde cheftræner, der har undgået skader og dermed mønstrer et mandskab i stærkeste opstilling.

Det gjorde Aalborg sådan set også i den hjemlige liga tidligere på ugen, men her var stjernerne i vanskeligheder og vandt kun med et enkelt mål over bundholdet Århus.

»Vi havde nogle få problemer, men resultatet antyder mere spænding, end der var. Vi spillede ikke godt, forhåbentlig er det gemt til i dag, men vi førte klart i anden halvleg, og deres sidste scoring faldt i de sidste sekunder, hvorfor der aldrig var den store tvivl om udfaldet.«

Dalmose mener, at Aalborg er havnet i en af de stærkeste puljer. »Krim, ved vi, er et klassemandskab, Volgograd er blevet betydeligt stærkere, end de var tidligere, og så skal man bestemt ikke undervurdere spanierne, der har et stærkt hold med mange udenlandske profiler. I særdeleshed på hjemmebane kan de volde os problemer.«

Langt hjemmefra
Viborg er langt fra hjemmet mod de kroatiske mestre Podravka, hvilket altid er svært.

»Det er måske lidt komisk at kalde os favoritter, da det kroatiske kvindelandshold spillede Danmark ud af banen ved EM i Sverige, men jeg tror, der er tale om et hold, som vi kan kontrollere, « siger jydernes svenske cheftræner Tomas Ryde.

Og så er den ikke meget længere. Ryde vil på nuværende tidspunkt ikke komme ind på, hvorvidt danskerne også er favoritter til at genvinde pokalen.

»Den slags spekulationer holder jeg mig fra. Lige nu er jeg tilfreds, hvis vi går videre fra gruppespillet. Derefter ved man aldrig, hvad der sker. En masse ting, eksempelvis skadede spillere, kan få afgørende betydning, så det er alt for tidligt.«

I Slagelse ser man optimistisk på tingene, selvom Anja Andersens drømmehold er havnet i den absolut sværeste gruppe. Dog er der enighed om, at nærmest alt går galt, hvis ikke det ender med sejr, når Hypo Niederösterreich er på besøg i morgen.

»Det er et hold, vi skal vinde over, men samtidigt et hold, som vi også skulle være i stand til at besejre,« siger assistenttræner Peter Bruun Jørgensen, der kalder modstanderne »interessante« på grund af deres mange udenlandske spillere. Noget, der altid har kendetegnet holdet.

»På det seneste har de sågar skrevet kontrakt med brasilianere og koreanere,« siger han.

Kampen bliver også interessant for Hypos danske cheftræner, Ryan Zinglersen. Det er sidste chance, hvis han skal føre østrigerne til den europæiske tops, inden han efter sommerpausen tiltræder som herretræner i Skjern.

TV2 14.05:

Aalborg-Krim

TV2 Zulu 18.15:

Podravka-Viborg

DR1 15.45 i morgen:

Slagelse-Hypoz