Skjern vandt dramatisk sejr i sidste sekund over KIF

Skjerns målmand Søren Pedersen blev helten, da han i slutsekunderne reddede Torsten Laens kontraskud i allersidste sekund. Redningen sikrede Skjern en livsvigtig sejr på 27-26 i slutspillets Gruppe 1.

Noget utraditionelt spillede Skjern ikke på deres normale hjemmebane i Skjern Bank Arena, da den i øjeblikket bliver udbygget til at kunne rumme 3100 skrigende vestjyder mod de nuværende 2400 tilskuere. Derimod havde Skjern lånt HC Midtjyllands normale hjemmebane i Herning, hvilket fik flere bookmakere til gøre udeholdet fra KIF Kolding København til favorit.

KIF-mandskabet havde alt at spille for, da de med en sejr kunne kvalificere sig til semifinalerne allerede to runder før tid, hvilket ville give dem uvurderlig tid til at restituere nogle af deres aldrende profiler. Omvendt skulle Skjern bruge en sejr for holde sig inde i kampen om semifinalepladserne, så der var lagt op til et kæmpe drama i Herning.

Skjern havde fra kampens start glimrende styr på kampen og fik hurtigt opbygget et tre-fire måls forspring via godt kontraspil og gode skud fra distancen. Især kæmpen Nikolaj Markussen imponerede med fire mål på fire forsøg i første halvleg.

KIF Kolding København manglede derimod ideer i angrebet, og det resulterede i flere nemme kontrascoringer til Skjern. Og da Skjern-legenden Henrik Bergholts kun 17-årige søn Emil Bergholt scorede halvlegens sidste mål til 16-12 kogte det for alvor i Herning.

I starten af anden halvleg fortsatte Skjern og KIF med at bytte scoringer så hjemmeholdets forspring forblev komfortabelt på fire mål. Men så gik gæsterne op og mandsopdækkede den storspillende Nikolai Markussen, hvilket fik Skjern-angrebet til at gå i stå.

På ti minutter åd de rutinerede KIFere Skjerns forspring og udlignede til 23-23 med knap 10 minutter tilbage af kampen. Men i de sidste hæsblæsende minutter scorede Nikolaj Markussen to vitale langskudsmål, og med Søren Pedersens afgørende redning hev Skjern en sejr i land på 27-26.

Med sejren er Skjerns stadig med i kampen om en semifinaleplads. Vestjyderne har nu seks point, ligesom KIF Kolding København, der dog pt. ligger på førstepladsen, da de vandt grundspillet. Team Tvis Holstebro kan dog overhale begge hold, hvis de vinder deres kamp mod Århus Håndbold onsdag aften.