Skjern uddelte Bundesliga-bank

Læs mere
Fold sammen

Skjerns håndboldherrer kan stadig drømme om at lave ’the treble<saxo:ch value="226 128 153"/> i denne sæson.

Holdet kunne for et par uger siden lade sig hylde som pokalmester, og Skjern har mere end et halvt ben i DM-semifinalen. Og i den europæiske EHF Cup-turnering tog vestjyderne i går et fornuftigt skridt mod videre avancement fra kvartfinalen med en flot hjemmesejr over det tyske Bundesliga-mandskab Melsungen.

11-11 var stillingen efter en første halvleg, hvor venstrefløjen Bjarke Christensen og den alsidige bagspiller Lasse Mikkelsen førte an i hjemmeholdets offensive aktioner.

Skjern havde undervejs i de første 30 minutter opbygget en føring på fire mål, men koncentrationssvigt koster dyrt mod et så fysisk stærkt Bundesliga-hold som Melsungen, og derfor var det helt lige ved pausen.

Markussen huggede løs

I anden halvleg sendte Skjern målmand Kristoffer Laursen på banen, og det var afgørende for, at hjemmeholdet løb fra tyskerne. I kampens sidste 18 minutter scorede Melsungen blot tre gange. Og mens Kristoffer Laursen lukkede af i den ene ende, stemplede Skjerns tårnhøje langskytte, Nikolaj Markussen, i samme periode for alvor ind i den modsatte ende.

»Jeg fik til opgave at hugge løs, og nogle af gangene gik bolden heldigvis i kassen. Men ellers fik det i hvert fald forsvaret til at gå frem, så det skabte plads for nogle af de andre,« sagde Nikolaj Markussen til Skjerns hjemmeside efter kampen.

»Det var nogle store spillere, men de stillede sig meget defensivt. Det gav os god plads til at skyde, som vi havde lyst til ude bagfra,« tilføjede den 212 cm høje skytte.

Han var også godt tilfreds med Skjerns defensive arbejde, der holdt tyskernes målscore på et lavt niveau.

»Der er altså ikke mange hold, der kan holde Melsungen nede på 20 scoringer over en hel kamp, så stor cadeau til vores forsvar og ikke mindst vores keepere,« sagde Markussen, der til stående klapsalver fra et tændt hjemmepublikum i Skjern Bank Arena kunne fejre en flot femmålssejr.

Dermed har Skjern et realistisk håb om avancement til Final4-stævnet i Berlin med sig til Rothenbach-Halle på søndag, hvor returkampen afvikles.

FCM finale-klar

I kvindernes Cupwinners Cup, spillede FC Midtjylland sig som ventet i turneringens finale, efter at jyderne for en uge siden ude besejrede ungarske FTC-Rail Cargo 30-23.

I går i returkampen på jysk jord, tog det danske mandskab det mere roligt, men vandt dog 31-29 og er dermed klar til finalen, hvor modstanderen enten bliver østrigske Hypo Niederösterreich eller fransk Fleury Loiret Handball. De to mødes i dag i Frankrig, hvor franskmændene skal forsvare en 32-20-sejr fra første opgør.