Skjern jubler over tysk modstand i EHF Cup Final4

haandboldsvensson
Læs mere
Fold sammen

Der er igen tysk modstand til Skjern, når håndboldherrerne møder op til Final4 i EHF Cuppen i Berlin. Hans Lindberg og Henrik Toft Hansens HSV Handball er modstanderen i semifinalen. Det bliver således det tredje tyske hold, som Skjern skal møde i turneringen.

Og det er de glade for. For erfaringerne med tysk modstand har givet troen på, at det er hold, der kan kæmpes helt lige op med.

»Det er helt fantastisk. Det er et hold, vi ikke har spillet mod, men som er sindssygt dygtige. Det kan kun blive en god kamp. Det ligger godt til os med store fyre, der gerne vil ind og slås. Hvis du sammenligner os med andre danske hold, er vi langt mere fysiske. Vi kan godt lide at gå til den. Det viste vi også ved at slå Melsungen, som var den bedste modstander i den her turnering,« siger Daniel Svensson.

Den 33-årige Skjern-playmaker var med til både at slå og tabe til Füchse Berlin i gruppespillet, inden Skjern tog den fornemme skalp at slå Melsungen ud i kvartfinalerne. Og det var den helt store kamp i den lille af de to europæiske turneringer. Melsungen er nummer seks i Bundesligaen, mens HSV Handball er nummer ti. Derfor kommer danskerne til den tyske hovedstad med tro på sejr.

»Vi har selvtillid, og vi må også møde en modstander, der har respekt for os, fordi de har set, hvilke resultater vi kan præstere. Det var den største hurdle at slå Melsungen ud ,da de var det bedste hold i turneringen. Nu bliver den næste hurdle, at vi kan få Hamburg ned med nakken,« siger Daniel Svensson, der har så meget tro på egne evner, at han mener, Skjern kan ende med at vinde hele EHF Cup.

»Jeg tror, vi har en ligeså god chance som de andre hold. Füchse Berlin har et lille plus, fordi de spiller på hjemmebane. Men vi har ikke været med før på det her stadie i Europa, og de andre har spillet Champions League. Vi er først ved at blomstre i europæisk sammenhæng, så erfaring kan også blive en afgørende faktor,« siger Daniel Svensson.

Semifinalen mellem Skjern og HSV Handball spilles 16. maj til den store Final4-turnering i Berlin. Vinderen af den kamp møder dagen efter vinderen af kampen mellem Füchse Berlin og Gorenje i finalen.