Skjern jagter overraskelse og CL-overskud i Brest

Det er forskellen på et CL-regnskab med fortjeneste og et regnskab i nul, der er på spil for Skjern i Brest.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skjern Håndbold skal forsøge at veksle 31-31 til samlet sejr og avancement til Champions Leagues ottendedelsfinaler, når holdet lørdag gæster Meskhov Brest i Hviderusland.

Ud over den store sportslige præstation, som det vil være at gå videre, vil en tur i ottendedelsfinalen også kunne aflæses på klubbens bundlinje.

- Kvalifikationen til næste runde vi betyde meget for os økonomisk, for der ser vi en stor mulighed for at tjene nogle penge, siger Carsten Thygesen, bestyrelsesformand i Skjern Håndbold.

- Det er ingen hemmelighed, at på en tur til Brest, hvor der skal anskaffes visum og flyves derover, svarer udgifterne desværre fuldt ud til indtægterne.

Skjern har taget den hårde vej i årets Champions League, da holdet som et af de lavest rangerede var placeret i en af de to puljer, hvorfra de to bedste fra hver gik til de knockoutkampe, som Skjern nu er i gang med.

I de to øvrige puljer a otte hold, hvor KIF Kolding København og Europas største hold er placeret, er der seks pladser i hver gruppe til ottendedelsfinalerne. Faktisk går begge puljevindere direkte i kvartfinalen.

Uden besøg fra storhold som FC Barcelona og THW Kiel har der ikke være kassekampe på programmet.

- Vi får det til at hænge sammen, og det skyldes jo, at DR har haft transmissioner med gode seertal, og vi har haft rigtig god opbakning fra tilskuerne i hallen, siger Carsten Thygesen.

Det var klubben dog klar over fra start, og bestyrelsesformanden forklarer, at det hele tiden har været planen, at Champions League-økonomien bare skulle løbe rundt indtil en eventuel ottendedelsfinale.

Den synes lidt fjern lige nu efter uafgjort på hjemmebane, men Skjern-formanden tror på, at holdet kan levere overraskelsen, selv om han anerkender rollen som undertippet.

- Jeg tror, vi narrer dem, siger han.

- De har måske mentalt, hvilket jeg godt kan forstå, opfattelsen af, at de er videre. Det kan være vores chance, hvis de tager lidt for let på det. Så kan vi måske komme og overraske, siger Carsten Thygesen.

Han finder også tro i, at holdet har præsteret godt på udebane i denne sæsons Champions League med sejre over både Kadetten Schaffhausen og HC Metalurg på fremmed halgulv.

En triumf i Hviderusland vil sende Skjern i armene på Europas største hold, og den udsigt kan Carsten Thygesen lide.

- Det vil være kæmpe, kæmpe stort for os at nå en ottendedelsfinale, siger han.

- Vi vil også gerne præsentere et stort hold for vores trofaste fans og sponsorer, der har været med hele vejen.

Udekampen mod Meskhov Brest spilles lørdag klokken 17.

 

/ritzau/