Skjern bankede Bundesliga-hold i EHF Cuppen

Skjerns håndboldherrer kan stadig drømme om at lave en 'treble' i denne sæson.

Holdet kunne for et par uger siden lade sig hylde som pokalmestre, og Skjern har mere end et halvt ben i DM-semifinalen. Og i den europæiske EHF Cup-turnering tog vestjyderne lørdag et fornuftigt skridt mod videre avancement fra kvartfinalen med en flot hjemmesejr på 25-20 over det tyske Bundesliga-mandskab Melsungen.

11-11 var stillingen efter en første halvleg, hvor venstrefløjen Bjarke Christensen og den alsidige bagspiller Lasse Mikkelsen førte an i hjemmeholdets offensive aktioner. Skjern havde undervejs i de første 30 minutter opbygget en føring på fire mål, men koncentrationssvigt koster dyrt mod et så fysisk stærkt Bundesliga-hold som Melsungen, og derfor var det helt lige ved pausen.

I anden halvleg sendte Skjern målmand Kristoffer Laursen på banen, og det var afgørende for, at hjemmeholdet løb fra tyskerne. I kampens sidste 18 minutter scorede Melsungen blot tre gange. Og mens Kristoffer Laursen lukkede af i den ene ende, stemplede Skjerns tårnhøje langskytte Nikolaj Markussen i samme periode for alvor ind i den modsatte ende.

Og til stående klapsalver fra et tændt hjemmepublikum i Skjer Bank Arena kunne hjemmeholdets spillere fejre en flot femmålssejr.

Dermed har Skjern et realistisk håb om avancement til Final4-stævnet i Berlin med sig til Rothenbach-Halle på søndag.

Senere lørdag spiller Team Tvis Holstebro også kvartfinale i EHF Cuppen - ude mod slovenske Gorenje Velenje.