Skilegende vil slå Stenmarks rekord før karrierestop

Lindsey Vonn fortsætter sin karriere, indtil hun har passeret Ingemar Stenmarks rekord med 86 World Cup-sejre.

Lindsey Vonn kørte formentlig sit sidste løb ved et vinter-OL torsdag, men hun fortsætter karrieren, indtil hun har flest World Cup-sejre af alle. Scanpix/Javier Soriano Fold sammen
Læs mere

Lindsey Vonn kørte med stor sandsynlighed sit sidste OL-løb, da hun torsdag stillede op i kvindernes kombineret i Sydkorea.

Her sluttede den amerikanske skidronning sin OL-karriere med at udgå af konkurrencen, efter at hun havde sat den bedste tid i styrtløbet.

I slalom formåede Vonn ikke at gennemføre, og dermed tyder alt på, at OL er et overstået kapitel for amerikaneren.

Hun stopper dog ikke sin aktive karriere, og efter konkurrencen torsdag slog Lindsey Vonn fast, at hun fortsætter, indtil hun bliver den mest vindende skiløber i World Cup-sammenhæng.

»Jeg håber, det sker efter en enkelt sæson. Jeg stopper ikke, før jeg har den rekord. Det er helt sikkert, uanset hvor mange smerter jeg har.«

»Jeg håber virkelig, at det kun tager en enkelt sæson mere, for det vil være svært for mig at fortsætte efter endnu en sæson,« siger Lindsey Vonn ifølge Reuters.

Den 33-årige amerikaner vil dog ikke udelukke, at hun tager en sæson yderligere, selv om det skulle lykkes at slå Ingemar Stenmarks rekord med 86 World Cup-sejre i næste sæson.

Lindsey Vonn er noteret for 81 sejre indtil nu, og hun lægger ikke skjul på, at det var følelsesmæssigt hårdt, at hun formentlig deltog i sit sidste løb ved et vinter-OL torsdag.

»Jeg føler mig bare trist. Jeg er skiløber, og jeg elsker at køre løb. OL er toppen af vores sport, og jeg elsker det. Jeg elsker at være til start. Det er bare en helt anden oplevelse, som jeg vil savne meget. «

»Min hjerne siger, at jeg kan gøre ting, som min krop ikke kan. Det er derfor, at det er frustrerende, for jeg ville elske at fortsætte.«

»Jeg ville ønske, jeg kunne sige, at jeg fortsætter i fire år mere som en trussel i konkurrencerne, men uheldigvis forholder det sig ikke sådan,« siger Vonn.

Michelle Gisin vandt guld i kombineret torsdag foran amerikanske Mikaela Shiffrin.

Wendy Holdener fra Schweiz tog bronzemedaljen.