Skidt træningsdag frustrerer Kevin Magnussen

Kevin Magnussen havde store problemer med sin Haas-racer i fredagens træninger, hvor han blev nummer 17 og 19.

Kevin Magnussen og hans team har en del at tale om. Magnussens Haas-racer havde problemer og kørte kun otte omgange ved den anden træning, hvor han blev nummer 19. Foto: REUTERS/Brandon Malone Fold sammen
Læs mere
Foto: BRANDON MALONE

Kevin Magnussen var frustreret efter fredagens to frie træninger forud for sæsonens første Formel 1-grandprix på søndag i australske Melbourne.

Den danske Haas-kører kom i mål som nummer 17 i den første træning og nummer 19 i den anden - ud af feltets 20 kørere.

- Det var en frustrerende dag. Jeg fik ikke særlig meget ud af det. Vi må undersøge, hvad der gik galt og finde problemet og så se, hvad der sker i morgen, siger Magnussen i en pressemeddelelse.

Han er dog mere fortrøstningsfuld i forhold til bilens potentiale i resten af sæsonen.

En del af det håb bygger på, hvad den anden af Haas-teamets biler formåede at levere fredag.

Magnussens holdkammerat, Romain Grosjean, formåede nemlig at få sin bil i mål i ottende bedste tid på Albert Park.

- Det kommer muligvis til at regne, og så vil alt alligevel være ændret. Det er omvendt godt at se, at bilen er i stand til at klare sig godt.

- Det er det positive og tegner godt for sæsonen. Det er det positive, vi kan tage med fra i dag, siger Magnussen.

Teamchef hos Haas Günther Steiner var samlet set godt tilfreds med dagens to træninger, selv om danskerens problemer var en streg i regningen.

- Vi har to scenarier. Det ene med Romain Grosjean, der havde en god træning, kørte mange omgange og virkede til at være godt med.

- Kevin havde nogle problemer. Om morgenen havde vi svært ved at finde bilens balance. Det så ud til at gå den rigtige vej om eftermiddagen, indtil der var et brud på vandtanken, forklarer Steiner.

Haas har selv spået, at holdet kommer til at kæmpe om placeringerne mellem nummer 8 og 16 ved mange af løbene i denne sæson. Og efter dagens to træninger ser det ud til, at den profeti holder stik.

- Det var overordnet set, som vi forventede. Der kommer til at være en meget tæt kamp mellem holdene midt i feltet. Vi vil nu arbejde hårdt for at få Kevins bil klar til lørdag, lyder det fra teamchefen.

/ritzau/