Skattemyndigheder ransager engelske fodboldklubber

Skattemyndigheder har foretaget razziaer og arresteret flere personer i fodboldmiljøet i England.

Newcastle-manager Rafael Benitez kunne mandag fejre, at klubben i næste sæson rykker op i Premier League. Onsdag blev Newcastle ransaget for mulig skattesvindel. Benitez er for god ordens skyld ikke nødvendigvis involveret i den sammenhæng. Reuters/Lee Smith Fold sammen
Læs mere

London. Skattemyndigheder og politi har onsdag ransaget flere engelske og franske fodboldklubber og har anholdt flere personer i fodboldmiljøet.

Sky Sports skriver, at Premier League-klubben West Ham og Newcastle er blevet ransaget, samt at Newcastle-direktør Lee Charnley er blevet arresteret.

Newcastle kunne mandag fejre en sejr, der betyder, at klubben i næste sæson rykker op i Premier League.

180 tjenestefolk fra skat- og toldmyndighederne (HMRC) har deltaget i operationen, som er rettet mod adresser i både Frankrig og England.

De anholdte personer er mistænkt for skattesvindel, oplyser skattemyndighederne i en pressemeddelelse.

- HMRC har arresteret flere mænd, som arbejder inden for den professionelle fodboldindustri, og de er mistænkt for skattesvindel, lyder det blandt andet.

Regnskaber, computere og mobiltelefoner er blevet beslaglagt i aktionen.

- Denne efterforskning sender et klart signal om, at uanset hvem du er, kan du forvente konsekvenser, hvis du begår skattesvindel.

- Da efterforskningen stadig er i gang, kan HMRC ikke komme med yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt, skriver myndighederne.

/ritzau/