Skadet stjerneløber misser atletik-VM og duel med Bolt

Den canadiske sprinter Andre De Grasse må vinke farvel til atletik-VM på grund af en skade.

Canadiske Andre De Grasse får på grund af en skade ikke mulighed for at duellere med Usain Bolt på sprintdistancerne ved atletik-VM. Reuters/Dylan Martinez/arkiv Fold sammen
Læs mere

Den 22-årige canadier Andre De Grasse var inden VM i atletik udset som en af de største konkurrenter til den jamaicanske sprinterkonge Usain Bolt.

Men den unge sprinter får ikke mulighed for at duellere med Bolt og resten af de hurtige herrer på sprintdistancerne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En forstrækning til træning betyder således, at De Grasse må melde afbud til stævnet. Han var tilmeldt på både 100 og 200 meter-distancen.

- Hele året har 100 meter-løbet i London været mit mål. Jeg er i mit livs form, og jeg så frem til at løbe mod de bedste i verden.

- Det er uforståeligt, at jeg nu ikke får mulighed for det. Men det er den virkelighed, jeg står overfor. Jeg er ked af at misse muligheden, men jeg er ung, og jeg kommer tilbage bedre end nogensinde, siger Andre De Grasse.

Ved OL i Rio sidste år vandt De Grasse bronze i 100 meter-løbet og sølv på 200 meter-distancen. Særligt på den sidstnævnte distance formåede De Grasse undervejs at presse jamaicanske Bolt.

Derfor var der store forhåbninger til De Grasse forud for verdensmesterskaberne, der skydes i gang i London fredag 4. august.

30-årige Usain Bolt løber karrierens sidste løb ved det forestående VM.

/ritzau/