Skadet målmager har ismaskine med til VM-playoffkamp

Tim Cahill er rejst med Australiens landshold til Honduras, selv om han er skadet i anklen.

Tim Cahill er trods en skade rejst med Australiens landshold til Honduras. Scanpix/William West
Læs mere
Fold sammen

Melbourne. Tim Cahill var med i flyet, da Australiens fodboldlandshold mandag påbegyndte rejsen til Honduras og den første af to playoffkampe om en plads ved VM-slutrunden i Rusland.

Den 37-årige målmager blev i sidste uge ankelskadet i en klubkamp for Melbourne City, men der er håb om, at han kan blive klar til kampen i Honduras.

Den tidligere Everton-spiller har medbragt en ismaskine til behandling på turen til Honduras i håbet om at blive klar til kampen.

- Jeg lover intet, men det er en kæmpe mulighed for os, vi har chancen for at komme med til VM for fjerde gang i træk, siger Tim Cahill ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi har truffet dette valg. Hvis det virker, er det fantastisk. Jeg har 20 års erfaring med skader, og man kan gøre processen hurtigere ved at arbejde med det hele tiden.

- Vi har en flyvetur på 15 timer, så jeg får formentlig fire behandlinger på turen, hvor jeg får is på. Jeg vil ikke gøre noget, der udgør en risiko for mig selv, siger han.

Tim Cahill har lavet 50 mål for Australien, og han har været med til VM-slutrunderne i 2006, 2010 og 2014.

Senest scorede veteranen begge mål for Australien, da landet besejrede Syrien 2-1 hjemme efter forlænget spilletid i playoffrunden i den asiatiske VM-kvalifikation.

Sejren bragte Australien videre til playoffkampe mod Honduras, hvor den samlede vinder kommer med til VM næste år i Rusland.

Den første kamp i Honduras bliver spillet på fredag, mens returkampen i Australien spilles onsdag i næste uge.

/ritzau/