Skader har sat Lasse Vibe tilbage i angrebskøen

Lasse Vibe føler, at han er til landsholdseksamen, efter skader spolerede Japan-tur og dele af hans efterår.

Lasse Vibe var anfører for Danmark under OL i Rio, men fredag er det ét år siden, han sidst var på banen for A-landsholdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fernando Donasci
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til landstræner Åge Hareides første landskamp var Lasse Vibe en del af truppen, og Brentford-angriberen blev da også skiftet ind i netop Hareides debutkamp - Danmark-Island 24. marts sidste år.

Med systemskiftet fra Morten Olsens ofte enlige angriber til Hareides 3-5-2-formation med to angribere var Vibe en af de spillere, der så ud til at lukrere på landstrænerskiftet.

Han blev også udtaget til landsholdets kampe i juni sidste år i Japan, og der skulle han starte inde mod Bosnien, før en skade spolerede den plan.

Først nu er han tilbage på A-landsholdet, som er samlet frem mod søndagens VM-kvalifikationskamp mod Rumænien. En ny mulighed, han vil gøre alt for at gribe.

»I efteråret var jeg ude i næsten seks uger, og da landskampene lå meget tæt i september, oktober og november, passede det dårligt med, at jeg blev skadet og først kom i kamp igen i november.«

»Det er ikke nemt at være skadet, når man gerne vil etablere sig under en ny landstræner. Det bliver også irriterende for træneren, når »ham der« bliver skadet flere gange«, siger Lasse Vibe.

Derfor ved han godt, at han skal lappe et hul op til sine angrebskonkurrenter i rødt og hvidt.

»Jeg føler, at jeg er til eksamen. Men sådan har jeg altid haft det med landsholdet, fordi der er én kamp, og så går der tre måneder, før man spiller igen. Man får ikke en ekstra chance.«

»På klubniveau kommer der altid en ny kamp, så man kan nå at redde en dårlig præstation. Muligheden for kontinuerligt at levere har man ikke på samme måde på landsholdet.«

»Så jeg føler altid, at jeg skal levere her, specielt in mente at jeg har været ud og ind af holdet«, siger Vibe.

I Æresdivisionen har Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen banket kasser ind på samlebånd, Andreas Cornelius har ramt en god formkurve i FCK, mens Martin Braithwaite spiller fast som anfører i Ligue 1.

Derfor var det ikke givet, at Lasse Vibe overhovedet stod foran endnu en landsholdschance. Manglende spilletid til Viktor Fischer og en skade til Yussuf Poulsen har dog givet Hareide behov for et alternativ.

Og når landskampskalenderen kolliderer med, at Lasse Vibe igen har fundet målformen, giver udtagelsen af aarhusianeren god mening.

»Jeg har været med før, og jeg føler mig fortrolig med Åges planer. Jeg er også begyndt at spille angriber for Brentford igen, efter jeg var nede som 10'er (bag angriberen, red.) i en periode.«

»Jeg scorede i min første kamp, efter jeg kom tilbage i angrebet, og det gav mig et nyt boost. Jeg har ramt en god form lige nu«, siger Lasse Vibe.

Den 30-årige angriber har spillet ti landskampe og scoret ét mål.