Skade holder Barcelonas stjernekeeper ude af storkampe

Marc-Andre ter Stegen er knæskadet og misser Espanyol-kamp og sandsynligvis også den spanske Super Cup.

Marc-Andre ter Stegen - her mod Real Madrid - er ude med en knæskade. (Arkivfoto) Lluis Gene/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Et par store opgaver venter FC Barcelona, men det bliver uden holdets stjernekeeper, Marc-Andre ter Stegen, der er skadet.

Han er med sikkerhed ude af billedet til lokalbraget på udebane mod Espanyol lørdag aften, og det er også meget usandsynligt, at han bliver klar til den spanske Super Cup, der afvikles som en miniturnering i næste uge.

9. januar skal Barcelona i semifinalen møde Atlético Madrid, og når Barcelona frem til finalen, bliver modstanderen her enten Real Madrid eller Valencia 12. januar.

Det er en knæskade, der plager den 27-årige tyske keeper.

- Det er rigtigt, at han har nogle problemer med en sene. Han er ikke klar lørdag, og det bliver også svært at nå Super Cup. Han vender tilbage efter Super Cup, siger Barcelona-træner Ernesto Valverde på en pressekonference.

Ifølge klubben har Marc-Andre ter Stegen modtaget behandling i højre knæ oven på den sidste kamp inden julepausen mod Alaves 21. december.

Det skulle dog ikke være nødvendigt med et indgreb i form af en operation.

- Jeg er ikke læge, så jeg ved det ikke, men det har ikke været på tale. Planen er, at han skal få det bedre, uden at vi behøver ty til ekstremer, siger Valverde.

I førstemålmandens fravær ventes brasilianske Neto at vogte Barcelona-målet i de kommende kampe.

Lørdagens kamp mod Espanyol begynder klokken 21. Inden denne fører Barcelona ligaen med to point ned til Real Madrid, der lørdag spiller lokalopgør mod den lille Madrid-klub Getafe.

/ritzau/AFP