Skaaning: En bombe under Riis

Den tidligere CSC-rytter Jörg Jaksches anklager om, at Bjarne Riis rådgav ryttere om doping under tyskerens tid på CSC, falder som en bombe for Riis.

Bjarne Riis' troværdighed som foregangsmand for en ren sport er for alvor truet. I klare vendinger kan den tidligere CSC-rytter Jörg Jaksche i det tyske magasin Der Spiegel berette om, hvordan Riis både har været klar over og endda rådgivet ryttere om doping, da Jaksche i 2004 var tilknyttet det danske hold. Og ifølge DR's sportschef Olav Skaaning Andersen, der tidligere var med til at lave dokumentarprogrammer om dopingproblemer i cykelsporten, kommer anklagerne mod Riis ikke bare fra en tilfældig tysk rytter.

- Under forudsætning af at Jaksche taler sandt, og det kan jeg egentligt ikke se, hvorfor han ikke skulle gøre, så er det her meget, meget alvorligt for Riis. Især fordi, at Riis jo har kendt Jaksche i en lang årrække. Han har været holdkammerat med ham på Telekom, været hans rådgiver og i det hele taget haft et tæt forhold til ham. Og det gør jo den her anklage meget mere alvorlig, end hvis det kom fra en tilfældig rytter, siger Skaaning Andersen. /ritzau/