Simona Halep er to sejre fra ny Wimbledontriumf

Simona Halep har to grand slam-titler på cv'et, og rumæneren er klar til semifinalen ved årets Wimbledon.

Simona Halep rækker ud efter en ny triumf ved Wimbledon. Toby Melville/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den rumænske tennisstjerne Simona Halep, der vandt Wimbledon i 2019, er klar til semifinalen i årets turnering efter sejr på 6-2, 6-4 over amerikanske Amanda Anisimova.

Halep er tidligere verdensetter, men er i øjeblikket blot nummer 18 på verdensranglisten. Hun ligner dog en yderst stærk kandidat til titlen igen i år.

Rumæneren har således ikke tabt et eneste sæt på vej til semifinalen. Og det var hun heller ikke tæt på i onsdagens kvartfinale, selvom Anisimova med kurs mod en ciffermæssig røvfuld fik rettet lidt op på scoren i andet sæt.

Halep var foran med 5-1 i andet sæt, inden Anisimova indledte et forgæves comeback.

Anisimova er nummer 25 i verden, og det var første gang, at amerikaneren var nået frem blandt de sidste otte i den engelske grand slam-turnering på det mytiske græsunderlag i London.

Halep har ikke deltaget ved Wimbledon siden triumfen i 2019. I 2020 blev turneringen aflyst på grund af coronakrisen, mens hun meldte afbud til sidste års turnering med en skade.

Foruden Wimbledon har Halep også vundet grand slam-turneringen French Open i 2018.

I semifinalen møder Halep kasakhiske Elena Rybakina, som er nummer 23 i verden. Rybakina vandt 4-6, 6-2, 6-3 over australske Ajla Tomljanovic.

Rybakina skulle have spillet double med danske Clara Tauson ved årets Wimbledon. Men efter at Tauson opgav at fuldføre sin kamp i første runde i singlerækken grundet en skade, droppede danskeren sin deltagelse i double.

Den anden semifinale er mellem verdenstoeren Ons Jabeur fra Tunesien og tyske Tatjana Maria, der har overrasket stort hidtil. Hun er 34 år, blot nummer 103 i verden, og så er hun mor til to.

/ritzau/